Претрага
Претрага
Close this search box.

DA LI ZNATE ŠTA ZNAČI REČ SOLOGAMIJA?

Foto: nsuzivo

Sologamija, ceremonija na kojoj se ljudi venčavaju za sami sebe, rastući je trend na Zapadu u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Desiring God
Sve češće ovaj fenomen poznat je u ženskoj populaciji, gde su žene odlučile na ovaj korak. Kako kažu odlučne su da se udaju same za sebe i prožive život u “samoljublju”.
Ceremonija venčanja se odvija po standardnoj proceduri ali može da košta i do par hiljada eura u zavisnoti od proslave same ceremonije.Neke žene su se odlučile i za zakup prostora radi proslave svog venčanja i obeležavanja svog  sudbonosnog “da”.
Za samu ceremoniju mogu se odlučiti i za venčanicu, ali nije neophodna da bi se sam čin načinio.Posle stupanja u brak i proslave ide i medeni mesec kao obavezni mladenački običaj. Ali treba znati i da stupanjem u brak sa samim sobom nećete izbeći plaćanje poreza  niti je prepoznata u pravnom sistemu. U slučaju da želite kasnije u životu da stupite ipak sa nekim u brak, razvod braka nije obavezan i možete bez problema da načinite taj korak.
Najskoriji slučaj zabeležen je čak i u Indiji, kada se blogerka Kšama Bindu odlučila na ovaj potez i organizovala tradicionalnu hindusku svadbenu ceremoniju.

 

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага