Gimnazija “Isidora Sekulić” organizuje, devetu po redu, Međunarodnu konferenciju 3K (kultura, komunikacija, kompjuter) koja će biti održana 2. i 3. novembra u Skupštini AP Vojvodine sa početkom u 9 časova.

Autor projekta je direktorka Gimnazije “Isidora Sekulić”, mr Ružica Vukobratović. Koordinator Tima za 3K konferenciju je dr Ivana Milanović, profesor matematike.

Organizaciju i realizaciju Konferencije podržao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Konferenciju će otvoriti Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Konferencija se sastoji iz praktičnog i tematskog dela.

U okviru praktičnog dela, biće prezentovani odabrani ugledni časovi. Učesnici Konferencije će imati priliku da se upoznaju sa radovima iz nastavne prakse.

Tematski deo se sastoji od prezentacije stručnih radova profesora i učenika Gimnazije i gostiju Konferencije, podeljenih u nekoliko sekcija (Plenarna izlaganja, Nastava kao izazov, Vaspitno-obrazovni akcenti u matematici, Inovacije u nastavi umetnosti…).

Na Konferenciji će učestvovati gosti iz Rusije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kako je istakla direktorka Gimnazije, organizovanjem ovakvog događaja, potvrđujemo da pratimo i primenjujemo nove trendove, potvrđujemo da smo spremni za celoživotno učenje i rad na sebi. Inovacije u nastavi su naš prioritet, inovacije koje imaju za cilj kvalitetniju i bolju nastavu, nastavu u kojoj fokus predstavljaju učenik i učenje.

Informatička pismenost učenika treba da bude imperativ rada, kao i da se informacione tehnologije uključuju u nastavni proces, a da se mogućnosti tih tehnologija iskoriste na najbolji mogući način za učenje.

Moto ovogodišnje Konferencije predstavlja rečenica Stiva Džobsa: “Ne dozvoli da buka tuđih mišljenja utiša tvoj unutrašnji glas. I što je najvažnije imaj hrabrosti da pratiš svoje srce i intuiciju”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments