Претрага
Претрага
Close this search box.

Dina Vučinić: Predsednik Vučić u UN odbranio čast i obraz svih Srba, mi iz kolona s Petrovačke ceste znamo šta je stradanje

Dina Vučinić, članica Izvršnog odbora SNS, dala je saopštenje javnosti u kojem ističe da se predsednik Srbije borio za istinu, pravdu, čast i obraz srpskog naroda.

-Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici nije podržala većina članica Ujedinjenih nacija. Kad se saberu države koje su glasale protiv, one koje su bile uzdržane i države koje nisu glasale, rezoluciju nije podržalo 107 država.
S druge strane, uz pomoć pritisaka i ucena, predlagači rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, uspeli su da ubede 84 države da podrže njihov predlog, ali nisu uspeli da ponize, slome i obeščaste Srbiju i srpski narod. Na strani Srbije je većina članica Ujedinjenih nacija. Na strani Srbije je većina čovečanstva. Najveće zasluge za to što je rezoluciju podržalo samo 43 odsto država članica, pripadaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u sedištu Ujedinjenih nacija uspeo da dokaže da rezolucija nije utemeljena u istini, da nije zasnovana na dobrim namerama, da nije posvećena miru već novim podelama i, što je za srpski narod najvažnije, uspeo je da celom čovečanstvu ukaže na činjenice da u Srebrenici nije počinjen genocid, i da je srpski narod jedina stvarna i istinska žrtva genocida na Balkanu. Predsednik Srbije se borio za istinu. Za pravdu. Za čast i obraz srpskog naroda. Koliko je važno da se Srbima ne nametne pečat genocidnog naroda najbolje znamo mi izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nad nama je u Drugom svetskom ratu, i tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji izveden najstravičniji genocid koji ljudski um može da zamisli. Mi znamo koliko smo stradali. Koliko nas je zaklano, ubijeno maljevima i bačeno u jame, od Jadovna, Donje Gradine, Livna, Siska, Stare Gradiške i zloglasnog Jasenovca. Koliko nas je stradalo u Bratuncu, koliko nas je stradalo, proterano i obespravljeno u “Bljesku” i “Oluji”. Mi iz kolona s Petrovačke ceste znamo šta je stradanje, i znamo da su Srbi ponosan i čestit narod, i nema te rezolucije koja može da pomrači naš doprinos slobodarskoj istoriji Evrope i sveta. Predsedniče, harbro ste se borili. Predsedniče, mi smo uz vas. Za Srbe. Za Srbiju. Za pravdu i istinu- navela je Vučinić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
24.05.2024 13:51

Kako im je Oskar objasnio neke stvari, nisi svesni, ja mislim da se jos uvek česu? 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Dejan
24.05.2024 21:15

Ako je neko čitao rezoluciju o Srebrenici zna da se nigde ne spominju ni Srbi ni Srbija ni republika Srpska. Toliko.

Povezane vesti