Претрага
Претрага
Close this search box.

Đurić ponovo upitan o izgradnji crkve na Limanu: Plan je da se uradi verski objekat i memorijalni centar kojim bi se odala počast svima koji su stradali u Pogromu 1942. godine

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prethodnih dana veliku pažnju javnosti privukao je plan Gradske vlasti da se na području Limana, kod Štranda, izgradi pravoslavni hram.

Ovaj predlog odluke se našao na današnjem dnevnom redu Skupštine grada o kome se najviše i razmatralo.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić nakon što se saopštenjem već obratio o pomenutoj temi i naveo obrazloženje o predlogu odluke, danas je ponovo upitan da obrazloži dodatna sporna pitanja.

-Zelena površina na kojoj se planira izgradnja je livada koja nikada nije bila uređena. Preko nje građani prolaze i idu na Kej, tačnije bila im je prečica ka Keju ili se preko nje vraćaju s Keja na Liman. Plan je da se uradi verski objekat, da sa tim objektom i memorijalnim centrom odamo počast svima onima koji su stradali u Pogromu januara 1942. godine. Plan je i da se ta livada uredi kao zelena površina, čak je neka ideja da umesto mini golfa koji se nalazi tu, a niko ga ne koristi, napravi dečije igralište. Ideja je da se napravi uređena zelena površina, koju će svi građani moći da koriste.

Predsednik odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Đurađ Jakšić istakao je da podržavaju izgradnju crkve, kao i da će insistirati i da se izgradi parohijski dom.

-Konačno je došlo vreme da se Liman krsti i da dobije svoju parohijsku crkvu i hram. Na Limanu živi preko 30.000 ljudi, na Grbavici još najmanje 25.000 i činjenica je da novoizgrađeni hram na Grbavici, kao parohijska crkva za Grbavicu i sve Limane, ne može svojim kapacitetom da zadovolji verske i duhovne potrebe građana ova dva velika novosadska naselja – naveo je Jakšić

Odbornici Skupštine grada trenutno razmatraju 41 tačku dnevnog reda, a glavne tačke možete pogledati OVDE.

nsuzivo.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
igor
05.03.2024 13:30

neće biti crkve, idi te na bliski istok pa zidajte bogomolje.

Gost
Milkoš
05.03.2024 14:22

@Igor

Crkve će biti, a za tebe će biti i dopa. Bez brige. Znaš ti zašto.

Gost
Bojan
07.03.2024 11:57
Odgovori  Milkoš

Dođite pa probajte, nećete se lepo provesti.

Gost
Branko
05.03.2024 15:22

Uraditi nesto da se oznaci mesto pogroma ali stilski uredno ne preglomazno a crkava ima dovoljno

Povezane vesti