Druženje s astronomima na terenu Sokolskog društva

       

Druženje s novosadskim astronomima, uz sve propisane mere zaštite od koronavirusa, biće organizovano danas od 20 časova u dvorištu Sokolskog društva, Ulica Ignjata Pavlasa 4.

Članovi triju astronomskih društava, “Novi Sad”, “Lira” i “Кosmos”, izložiće svoje teleskope, a posetioci će imati priliku da od 21.30 čas, kad se pojavi Mesec, posmatraju nebo. Pod svetlima reflektora biće organizovano predstavljanje tri nove knjige iz astronomije, kao i najnovijeg broja časopisa “Elementi”, a planirana je i projekcija filma o dosadašnjih 20 letnjih astronomskih kampova koji su organizovani na Letenki.

Na pitanja posetilaca odgovaraće direktor Departmana za fiziku na PMF-u prof. dr Dušan Mrđa, urednik Astronomskog magazina i predsednik Astronomskog društva “Lira” Aleksandar Zorkić, kao i astronom i predsednik Astronomskog društva “Кosmos” Miloš Gagić.

Organizatori okupljanja su Sokolski kulturni centar, knjižara u holu Sokolskog doma “Mala velika knjiga”, kao i Udruženje “Slovo”, a domaćin astronomske večeri biće novosadski knjižar Radmilo Mulić.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments