Rok za podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu je 15. septembar, a za Novembarsku povelju 1. oktobra 2021. godine

Svi Novosađani od danas mogu da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2021. godinu. Inicijativi se podnose Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine grada.

Oktobarska nagrada Novog Sada, dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje se za zajedničko delo ili ostvarenja pojedincu ili grupi građana, koji rade ili su radili na teritoriji Novog Sada, kao i novosadskim preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarska nagrade podnose se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada do 15. septembra 2021. godine, a za Novembarsku povelju do 1. oktobra 2021. godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments