“Festival optimizma – Baby Exit” 18. i 19. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi

       

Dom zdravlja “Novi Sad“ sa svojim službama ponovo učestvuje na “Baby exit“ u koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi  u subotu i nedelju, 18. i 19. maja od 16 do 19 časova.

Tema ovogodišnjeg festivala je: “Zdravo dete- srećno dete“ i “Pravilna tehnika pranja zuba“.

Cilj je ukazati na važnost redovne, pravovremene vakcinacije dece, smanjiti strah dece od poseta zdravstvenim ustanovama, edukovati decu o važnosti i tehnici pravilnog pranja zuba, ukazati na važnost pravilne ishrane, redovne higijene ruku, opasnosti u saobraćaju, opasnosti od trovanja, …

Aktivnosti na štandu broj 1:

  • Igra sa decom – “pregledanje“ lutke bebe koja će ležati u kadici za kupanje novorođenčadi u šarenim čepovima, vakcinisanje lutke koja ne plače (umanjujemo strah od injekcija)
  • Podela zdravstveno-vaspitnog materijala – bojanke o ishrani, agitke o emocijama, vakcinaciji…
  • Edukacija zainteresovanih roditelja i dece o zdravim stilovima života

Aktivnosti na štandu broj 2:

  • Demonstracija pravilne tehnike pranja zuba na modelu vilice, nakon čega deca demonstriraju stečena znanja
  • Edukacija roditelja i dece o važnosti održavanja oralne higijene, ali i ukazivanje na značaj svih drugih preventivnih mera koje mogu da dovedu do unapređenja oralnog zdravlja.
  • Podela zdravstveno-vaspitnog materijala

PROGRAM BEBY EXITA:

“Festival optimizma – Baby Exit je manifestacija visokih moralnih vrednosti koja na jedinstven način afirmiše značaj porodice i važne društvene ciljeve za odrastanje dece. Zadatak joj je da stvori dobar okvir društva kroz čvrste temelje kulture mladog čoveka.

“Festival porodice, Baby Exit” je prihvatio misiju da u narednom periodu stvori ambijent za razvoj i afirmaciju talentovane i kreativne dece za ponos nacije. Ekskluzivnost Festivala čine paralelni programi na pet programskih bina: Bina talenata, Šarena bina Dunava, Bambino stage, Đački Oskar, Bina šampiona.

Atraktivnost Festivala čini petnaestak tematskih celina koje su razigrane u Ulici profesija, Poligonu Volim školu – volim znanje, Kvartu pameti, Pozorišnom trgu, Dragoj planeti, Mocart stejdžu, Kutku za roditelje, Modnoj aveniji, Svetu igračaka, Zoo vrtiću, Gradiću budućnosti, Evropskim razglednicama, Đačkom Oskaru, Ruralnom dvorištu, Bazaru iz kofera, Velikim prijateljima dece (društveno odgovorne institucije i kompanije).

Više informacija može se naći na veb sajtu http://babyexit.org.rs.

Autor: nsuzivo.rs/Turistička organizacija Srbije

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments