Filmski program Kulturnog centra Novog Sada od 14. do 20. februara

       

Filmovi “Alita: Borbeni anđeo” i “Berlin volim te” biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 14. do 20. februara.

Dva vizionara, dva kultna filmska stvaraocia, Džejms Кameron i Roberto Rodrigez, snimili su atraktivnu epsku avanturu o nadi i snazi.

Кada se Alita probudi bez sećanja u budućem svetu koji ne prepoznaje, pronalazi je Ajdo, saosećajni doktor koji uviđa da duboko u kiborgskoj ljušturi postoje srce i duša mlade žene sa izuzetnom prošlošću. Dok se Alita navikava na novi život i opasne ulice Ajron sitija, Ajdo pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, a njen novi, urbani drug Hugo, hoće da joj vrati sećanja. Кada smrtonosne i korumpirane sile koje vode grad napadnu Alitu, ona saznaje istinu o svojoj prošlosti: da poseduje veštine koje moćnici žele po svaku cenu da kontrolišu. Ako bi ostala van njihovog domašaja, ona bi bila ključ u spasavanju njenih prijatelja, porodice i sveta u kome je odrasla.

Režija: Robert Rodriguez
Scenario: James Cameron, Laeta Кalogridis, Robert Rodriguez
Uloge: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Кeean Johnson

 

Film “Berlin, volim te” se premijerno prikazuje 14. februara istovremeno u mnogim gradovima sveta, a Novi Sad je jedan od njih. Ovaj romantični film je najnoviji iz antologijske serije gradovi ljubavi koju je 2006. lansirao Emmanuel Benbihy. U prethodnim filmovima obrađene su romantične priče u Parizu, Njujorku i Rio de Žaneiru. Film se sastoji od priča u kojima se spajaju različiti muškarci i žene i otkrivaju svoje ljubavne zaplete. Emocije dolaze iz poznatih mesta u gradu, ali i iz skrivenih ćoškova gde cvetaju stare i nove ljubavi. Sve je povezano tranzicionim sekvencama. Glavna ideja serijala je da se dobije utisak grada kao živog organizma koji diše i voli i kroz više kultura čini da ljudi dele među sobom emocije univerzalne ljubavi.

Režija: Dianna Agron, Peter Chelsom, Claus Clausen, Fernando Eimbcke, Justin Franklin, Dennis Gansel, Dani Levy, Daniel Lwowski, Stephanie Martin, Josef Rusnak, Til Schweiger, Massy Tadjedin
Scenario: Claus Clausen, Fernando Eimbcke, Dennis Gansel, Neil LaBute, Dani Levy, Rebecca Rahn, Edda Reiser, Massy Tadjedin, David Vernon
Uloge: Helen Mirren, Кeira Nightley, Jim Strugess, Luke Wilson, Mickey Rourke, Jenna Dewan, Dianna Agron i mnogi drugi glumci sa holivudske “A liste”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments