Filmski program Kulturnog centra Novog Sada od 8. do 13. februara

       

Film “Svi znaju” i “Krivica” biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 8. do 13. februara.

Film “Svi znaju” Ašgara Farhadija otvorio je 71. Kanski festival, reč je o detektivskoj priči inicirana okupljanjem porodice povodom venčanja u živopisnom selu blizu Madrida. Lepa Laura dolazi sa porodicom iz Buenos Ajresa u rodni grad u Španiji na sestrino venčanje. Tokom veselog porodičnog skupa i proslave, njena starija ćerka biva kidnapovana. U danima koji slede, raste tenzija među članovima porodice i poznanicima, a duboko čuvane tajne izlaze na videlo.

“Oskarovci“ Havijer Bardem i Penelopa Kruz su odlični u ulogama pisanim specijalno za njih, a hemija među njima i melanholija za onim što je moglo biti su gotovo opipljive. Dok se bore da pronađu otetu devojčicu, emocije od kojih su nekada goreli se ponovo javljaju.

Žanr: krimi, drama, misterija Režiser i scenarista: Asghar Farhadi

Glumci: Penelope CruzJavier BardemJaime LorenteRicardo DarínBárbara LennieInma Cuesta, López Eduard Fernández, Sergio Castellanos, Elvira Mínguez

U ponedeljak 11. februara neće biti projekcije filma “Svi znaju“.

Kultni film “Krivica” Gustava Melera je osvojio brojne nagrade širom sveta, između ostalog i nagrade publike na filmskim festivalima u Sandensu i Roterdamu.

Asger Holm, dispečer za hitne pozive i bivši policajac, javlja se na hitan poziv kidnapovane žene. Kada se veza iznenada prekine, počinje potraga za identitetom žene i njenim otmičarima. U trci sa vremenom Asgeru je telefon jedino pomoćno sredstvo gde život otete žene zavisi od svake reči koju izgovori. Dok pokušava da pomogne najbolje što može, počinje da shvata da je u pitanju mnogo veći zločin nego što je iko pretpostavljao.

Režija: Gustav Möller

Uloge: Jakob Cedergren, Jakob Ulrik Lohmann, Morten Thunbo, Guuled Abdi Youssef, Laura Bro

Promofoto

Cena ulaznice za organizovane projekcije je 300 dinara.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: