(FOTO) Uređuju se ulice na Podbari

       

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u petak, 17. januara, započela je radove na izgradnji saobraćajnih površina u naselju Podbara.

Poslednjih godina sa intenzivnom izgradnjom višestambenih objekata, u ovom delu grada došlo je do znatnog povećanja broja stanovnika, a samim tim i vozila, u odnosu na nekadašnje stanje. Promenom strukture stanovanja otežan je pešački, ali i saobraćaj uopšte, a evidentan je i problem sa parkiranjem, zbog čega postoji opravdana potreba za rekonstrukcijom ulica u ovom naselju.

U prvoj fazi, koja je trenutno u toku, biće izgrađene saobraćajne površine u četiri ulice – Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog. Sem kolovoza, predviđena je izgradnja pešačkih staza, parkinga, kolskih prilaza i javnog osvetljenja. U ove četiri ulice predviđena je izgradnja ukupno 221 parking mesta, a na svakom četvrtom biće ostavljen prostor za sadnju drveća.

Radovi na izgradnji saobraćajnih površina usklađeni su sa dinamikom radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, koje izvodi JKP “Vodovod i kanalizacija”. U ulicama u kojima se izvode radovi predviđena je potpuna obustava saobraćaja, ali će se ulice, po završetku radova, pojedinačno puštati u saobraćaj.

Vrednost ove investicije iznosi 130 miliona dinara, a rok za završetak svih predviđenih radova je 150 kalendarskih dana. Takođe, u toku je i rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova u kojoj su predviđeni novi kolovoz, pešačke i biciklističke staze, kao i parkinzi i javno osvetljenje. Ovu investiciju, vrednu 191 milion dinara, zajednički finansiraju Grad Novi Sad i AP Vojvodina. U narednom periodu planirano je uređenje još 22 ulice u naselju Podbara, za koje je trenutno u izradi projektna dokumentacija.

Autor: nsuzivo.rs

3
Komentari:

3 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Anja

Traje vec mesecima jednu ulicu radite… ja ne znam sta je to… parkinga nigde zbig radova

Micko

Svaka čast. Interesuje me da li se zna kada ce se rešiti pitanje infrastrukture na adicama

Podbarac

Sve je to lepo a kada mislite da malo uredite i dovedete u red ,takodje na Podbari ulice Jug Bogdana Tekelijinu Bele Njive Patrijaha Carnojevica,stvarno vise nema smisla samo se sredjuje blize centra grada SRAMOTA VELIKA