Fruškogorski koridor imaće četiri trake širine od 3,5 metra, koje su predviđene za brzine od 60 do 100 kilometara na sat. 

Bušenje prvog šipa: Počela izgradnja Fruškogorskog koridora – most od 1.765 m ka Kovilju, najduži tunel 3,5 km

Planirano je ukupno 14 denivelisanih raskrsnica na sve četiri deonice, na Širinama iznad Tekija u Petrovaradinu planirani su pešačko-biciklistički tunel i tunel za motorni saobraćaj, oba od oko 350 metara dužine, kao i dvocevni tunel “Iriški venac” od 3,5 kilometra.

Na trasi će se nalaziti 46 mostova i 10 nadvožnjaka. Najveći će svakako biti most na Dunavu kod Crkve Marije Snežne u Petrovaradinu, koji će biti dug oko 1,7 kilometar.

Planirano je ukupno 14 denivelisanih raskrsnica na sve četiri deonice, na Širinama iznad Tekija u Petrovaradinu planirani su pešačko-biciklistički tunel i tunel za motorni saobraćaj, oba od oko 350 metara dužine

Ova saobraćajnica, kako navode iz „Koridora Srbije” trebalo bi da rastereti urbana područja od saobraćaja, Irig i Frušku goru od teških teretnih kamiona, dok bi ujedno spojio i pomeutu saobraćajnicu Loznica -Šabac – Ruma, preko Novog Sada sa budućim autoputem Novi Sad – Zrenjanin – Beograd.

Takođe, kako je najavljena izgradnja mosta preko Dunava kod Ribarskog ostrva u Novom Sadu, koji bi spojio Bulevar Evrope sa Sremskom Kamenicom i obilaznicom oko nje, saobraćaj će biti dodatno izmešeten van gusto naseljenih gradskih područja, pošto će Kamenička obilaznica imati izlaz na buduću brzu saobraćajnicu.

Nsuzivo.rs/NSInfo

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Hmmm
05/05/2021 17:23

Moze li se negde videti tacna ruta tj zvanicni dokumet o trasi novog koridora?
Mene licno buni cinjenica o ruti sa leve obale Dunava. Ako je most kod Crkve Marije Snežne u Petrovaradinu sa njega se moze ici prema severu i Kacu ili prema istoku i Kovilju. Nedavno je pisano o spajanju sa E-75 kod pumpe Minut i produzetku prema Kackoj petlji. Put na sever. Sada citam o Kovilju?

Uros
05/05/2021 22:41
Reply to  Hmmm

Hmmm,imas ,na yu tube celu trasu.Tamo pogledaj

Milan Šterleman
06/05/2021 16:30
Reply to  Hmmm

Imate sve na internetu, potražite na YUTU-bu

Milan
08/05/2021 15:25

Da li Neko zna kada ce obilaznica oko veternika I futoga za backup palanku