Претрага
Претрага
Close this search box.

FUTOŠKI PARK PARIRAĆE CENTRAL PARKU Potpisan sporazum od 3,8 miliona evra za njegovo uređenje (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Projekat LIID predstavlja program razvoja lokalne infrastrukture i jačanje lokalne samouprave koji zajednički realizuju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Francuska razvojna agencija i Svetska banka. U sledeće četiri godine ministarstvo će izvršiti transfer 270 miliona evra lokalnim samoupravama za rekonstrukcije puteva, uređenje trgova i zelenih površina, izgradnju pešačkih i biciklističkih staza, razvoj inovativnih sistema saobraćaja, ubranu mobilnost. 

Ministar Goran Vesić potpisao je ugovore u Gradskoj kući sa Opštinom Kula, za uređenje parka, Opštinom Svrljig, za rekonstrukciju keja, Opštinom Svilajnac, za projekat parternog uređenja zelenih površina, Opštinom Titel, za ugradnju energetski efikasnih svetlosnih izvora u sistemu javnog osvetljenja, Opštinom Požega, za sanaciju klizišta i rekonstrukcije Ulice bana Milutina, kao i sa Gradom Novim Sadom, za rekostrukciju i uređenje Futoškog parka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Za ovaj projekat u Srpskoj Atini izdvojeno je 3,8 miliona evra, a gradonačelnik je naveo da se za naš grad nalaze još dva projekta koja su na odobrenju ministarstva- biciklistička staza Rumenka-Kisač-Čenej, kao i parterno uređenje vrtića “Crvenkapa” u Futogu, od 52 miliona dinara.

Foto: Vladimir Zubac

-Za nas, ali i ostale predstavnike lokalnih samouprava, ovo je veliki dan. Futoški park, koji je jedan od najlepših parkova, na osam hektara, uskoro će rekonstrukcijom i uređenjem dobiti još lepše svetlo u kojem se sada nalazi. Nadam se da ćemo se sledeći put videti u Futoškom parku, da prošetamo kao Novosađani, sa rukama iza leđa- reči su prvog čoveka Grada.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ministar Vesić naglasio je da je ovaj projekat direktno usmeren na poboljšanje kvaliteta života u svih 145 lokalnih samouprava koje projekat obuhvata.

-Ova sredstva su bespovratna, što znači da nema učešća lokalnih samouprava niti oni taj novac vraćaju u budžet, što omogućava da urade neke druge projekte. Želim da se zahvalim svima što su prepoznali ovaj projekat. Ovo nije malo novca, to je 265 miliona evra za 145 lokalnih samouprava. Blizu Futoškog parka je i Dečija bolnica te je dobro da postoji jedan takav park- istakao je Vesić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
27.05.2024 13:06

Aman vec je uredjen, prelep je, ne morate svaki projekat da radite samo da bi pokrali, lopovi! 🙂

Last edited 27 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Al
28.05.2024 09:30
Odgovori  SNS Uzivo

Bravo ljudi ,taj Park je srce novog sada

Last edited 26 Dana Ranije by Al
Gost
Lala
28.05.2024 18:01

Zašto Jodnu banju ne obnovite kao Furdo u Segedinu.Voda je termalna i ostavljali bi pare svom gradu.Manje krađe i lopovluka i sve se može uraditi , a ne davati budzašto privatnicima…

Gost
Stevan Savic
29.05.2024 08:23

Možda prvo da gradonačelnik popravi el. stepenice u pothodniku koje već deset godina nije u stanju da popravi. Ni on, ni prethodni, ni prethodni…ili da ih razmontiraju i stave u Futoški park, da bude lepši.

Gost
Lopove na drvo
29.05.2024 09:13

Ne razumem, kakve veze ima Svetska banka i Francuska razvojna agencija?! Uzimamo kredit za uređenje parkova od svetske banke?!

Povezane vesti