Претрага
Претрага
Close this search box.

GDE SE JEDE NAJBOLJE PEČENJE U NOVOM SADU? (ANKETA)

Foto: Pixabay
Kao grad u kome živi gotovo pola miliona stanovnika, Novi Sad mora da ima raznovrsnu ponudu različitih gastronomskih poslastica. Svakako ono po čemu je srpska i regionalna kuhinja podaleko poznata, jesu mesna pečenja. Zbog toga ćemo u ovom tekstu nabrojati nekoliko restorana  u Novom Sadu, koje „bije“ glas da pripremaju najbolja pečenja, a vi ćete imati priliku da kroz anketu glasate za vašu omiljenu.
Restoran „Trojka“

Restoran „Trojka“ se nalazi u Drinskoj 2, u blizini Novosadskog sajma i u njemu se spremaju neki od najboljih mesnih nacionalnih specijaliteta. Reč je o mestu sa višegodišnjom tradicijom koje se posebno preporučuje novosadskim gurmanima.


Specijalitet kuće su jagnjetina i prasetina sa ražnja, a u ponudi imaju i veliki broj jela sa roštilja, gotova jela, rečna riba i preukusna teletina ispod sača koja je i najtraženije jelo na meniju. Takođe, pripremaju i krompir spreman na masti ispod sača. Od odabrane gramaže zavisi i i cena jela. S obzirom na lokaciju i veliki broj parking mesta, ovaj restoran je idealan za svaki vid proslave.

Restoran „Trojka“ radi svakim radnim danom  i subotom od 7-23č, dok je nedeljom od 7-22č.

Restoran „Knin“

Ovaj restoran se nalazi u Hajduk Veljkovoj 11, takođe u blizini Novosadskog sajma, a otvoren je davne 2004. godine sa idejom i željom da se gostima obezbedi čist užitak u domaćim specijalitetima.

Gosti u „Kninu“ mogu uživati u savršenoj jagnjetini i prasetini sa ražnja na bukovim drvima, mladoj sočnoj teletini ispod sača spremanoj po jednistvenoj recepturi. Osim toga u ovom restoranu možete pojesti vrhunski roštilj, kao i mnoštvo drugih specijaliteta.


Pored gastronomskih zadovoljstava, gosti u „Knin“ dolaze i zbog svečanog izgleda enterijera i tradicionalnog, domaćinskog pristupa zaposlenih u restoranu. Takođe ovde možete da organizujete proslave čak do 130 ljudi, jer je prostor zaista ogroman, a usluga na nivou.

„Knin“ radi svakog dana od 10-22č, osim nedelje kada je restoran otvoren 11-19č.

Restoran „Suvenir“

Nacionalni restoran „Suvenir se nalazi na Ribarskom ostrvu. a njihov jelovnik je pažljivo osmišljen da pruži nezaboravno putovanje kroz autentične ukuse Srbije.


Jagnjeća i praseća pečenja, kao što vidite u priloženom videu, su rutinski posao za kulinare. Sa panoramskim pogledom na Frušku goru u „Suveniru“ možete da uživate u specijalitetima kao što su jagnjeća kolenica, teleća potkolenica, bajadere od svinjskog paufleka i mnogim drugim gurmanskim užicima.

Restoran „Suvenir“ radi svakim danom od 8 časova do ponoći, dok četvrtkom i petkom rade od 8-1č.

Restoran „Kod Duće“

Restoran „Kod Duće“ se nalazi u Veterniku, na adresi Tri bagrema 20. U priči sa Novosađanima ćete neretko čuti da se upravo u ovom restoranu može pojesti najukusnije pečenje u gradu.


Restoran „Kod Duće“ je nezaobilazno mesto za sve one koji uživaju u mesnim zalogajima, bilo da je reč o jagnjetini, teletini ili prasetini.

Ovaj ugostiteljski objekat može da se pohvali i rustičnim ambijentom koji goste praktično odvodi u neka prošla vremena srpskog gostoprimstva. Dizajn enterijera je jednostavan, ali šarmantan – dominiraju veliki i nešto manji drveni stolovi koji daju dašak topline. U ovom lokalu u večernjim časovima možete da uživate u živoj muzici što doprinosi da atmosfera bude još interesantnija i opuštenija.

Ovaj restoran posluje svakim danom od 8-22 časa.

Restoran „Siki“

Ako pitate stanovnike Klise, gde se „vrti“ najbolje pečenje u gradu, sasvim sigurno ćete dobiti odgovor „kod Sikija“. Restoran „Siki“ nalazi se na Klisanskom putu 167, dok se istoimena pečenjara nalazi na Proleterskoj 7.


Ovde se svakodnevno okreću prasići i jagnjetina i zbog toga, ali i drugih specijaliteta domaće kuhinje, retko kada ćete videti prazan restoran.

Budući da je njihovo pečenje nadaleko poznato, iz pečenjare „Siki“ možete da naručite svaki dan pečenje po želji za poneti, a imaju i dostavu koja tradi svakim danom osim nedelje od 7-23č.

Što se tiče restorana, on je otvoren za goste svakog dana od 8-23 časa.


Budući da smo predstavili neka od najpopularnijih „pečenjara“ u gradu, vreme je da izaberete vaše omiljeno mesto za uživanje u pečenju.

Ovde možete glasati.

gradskeinfo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ivo
28.02.2024 21:47

Bosnooja jabuko na grani
Pitajtealo novosadjane

Povezane vesti