Претрага
Претрага
Close this search box.

GLOBALNI TOKOVI – NOVA EMISIJA CENTRA ZA DRUŠTVENU STABILNOST (VIDEO)

FOTO: Gradskeinfo.rs

Centar za društvenu stabilnost je u okviru svoje produkcije krenuo sa novom emisijom pod nazivom „Globalni tokovi“.

Emisija ima za cilj da predstavi sve istorijske i sadašnje globalne tokove, kao i da eventualno predvidi buduće tendencije na svetskoj geopolitičkoj pozornici.

Prva epizoda se bavi Ruskom Federacijom, njenom unutrašnjom organizacijom kao i ustanovljavanjem funkcije predsednika, a sve u cilju analize budućih predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji.

Centar za društvenu stabilnost nastao je 2004. godine. Sve vreme svog postojanja, zalagali su se za pospešivanje tolerancije u javnom dijalogu, jačanje svesti o neophodnosti demokratije kao političkog i društvenog sistema vrednosti i predlaganja novih rešenja pomoću kojih bi bilo unapređeno građansko društvo, na patriotskim osnovama.

Krajem 2017. godine u Centar za društvenu stabilnost ulaze mladi intelektualci, entuzijasti, sa ambicijom da svojim radom doprinesu razvoju socijalne debate i promovišu model nekonfliktnog dolaska do ključnih rešenja.

Centar za društvenu stabilnost okuplja intelektualce različitih profila i interesovanja, ali sa jasnom misijom – pospešivanja kulture dijaloga, unapređivanja sposobnosti prihvatanja razlika i uvažavanja drugačijeg mišljenja, iznalaženja kreativnih odgovora na kompleksna pitanja koja nam društvena zbilja svakodnevno postavlja.

Želja im je da obogate intelektualnu scenu Novog Sada i Srbije, kroz javne tribine, diskusione panele, okrugle stolove, analize, stručne kritike, informisanje javnosti i javne istupe njihovih članova i saradnika.

Cilj im je da dokažu prednosti civilizovanog sučeljavanja ideja, nad obračunom površnog karaktera. Smatraju da imaju kapacitet da se postave u mozaiku grada i države kao mesto koje okuplja različitosti sa ciljem otkrivanja novih ideja i najcelishodnijih rešenja.

Gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti