Google odlaže pokretanje unapređene Find My Device mreže zbog Apple-a

Google je saopštio da odlaže pokretanje svoje poboljšane “Find My Device” mreže (Pronađi moj uređaj), koja omogućava lociranje uređaja čak i kad nisu povezani na internet, usled kašnjenja u implementaciji nekih specifikacija od strane kompanije Apple.

“Find My Device”, tehnologija za praćenje uređaja, uskoro će dobiti unapređenje koje omogućava lociranje ne samo mobilnih telefona, već i drugih uređaja poput slušalica i pratioca (trackera), čak i kada nisu povezani na internet. Google naglašava da su podaci korisnika potpuno šifrovani i sigurni. Ipak, lansiranje ove poboljšane mreže je odloženo zbog toga što Apple još uvek nije implementirao odgovarajuće specifikacije.

Poboljšana “Find My Device” mreža nudi nove načine zaštite od neželjenog praćenja putem Bluetootha. Na primer, kada se nepoznati uređaj za praćenje spoji sa vašim uređajem, dobićete upozorenje, uz mogućnost lociranja pratioca i sprečavanje vlasnika uređaja da dalje prati vašu lokaciju.

Međutim, Google i Apple su odlučili da kreiraju zajedničku industrijsku specifikaciju za upozorenja o neželjenim uređajima za praćenje, kako bi funkcionalnost bila dostupna na obe platforme. Google je odlučio da odloži lansiranje poboljšane mreže “Find My Device” dok Apple ne implementira odgovarajuće specifikacije za iOS.

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti