Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradonačelnik Đurić otvorio PRVENSTVO EVROPE U RVANJU – Novi Sad domaćin 39 zemalja na Spensu (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je otvaranju Prvenstva Evrope u rvanju za kadete i juniore na SPENS-u. Takmičenje u rvanju na kojem učestvuju ekipe iz 39 zemalja će trajati do 7. jula, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Foto: Grad Novi Sad

– Ovaj veliki sportski događaj je od posebnog značaja za našu državu, ali i za Grad Novi Sad. Srpska Atina je od danas mesto susreta ne samo takmičara, već i ljubitelja rvanja, i ponosni smo domaćini ekipama iz čak 39 zemlja. Naš grad još jednom pokazuje da je pravi domaćin i da ima kapacitet da bude mesto održavanja jednog renomiranog evropskog takmičenja. Rvanje, jedan od najstarijih sportova, uvek nas asocira na snagu, borbenost i taktički um. Za razvoj ove borilačke veštine, neophodno je čuvati njenu tradiciju i ulagati u što bolje uslove za trening i odlaske na takmičenja. Mi smo tu kao, kao Gradska uprava, da ulažemo sredstva u te svrhe, ali ono što suštinski održava plamen ovog sporta, jeste strast rvača i njihova posvećenost. Svima želim sportsku sreću i da se, kao i uvek, hrabro, suočite sa svim izazovima koji su pred vama – rekao je Milan Đurić.

Foto: Grad Novi Sad

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić, predstavnik Svetske rvačke federacije Teodoras Hamakos, kao i državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj koji je i svečano otvorio to evropsko takmičenje.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić istakao je da je prvenstvo Evrope u rvanju praznik sporta i da je veoma ponosan na projekat koji se realizovao zahvaljujući ogromnoj podršci države Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i Grada Novog Sada.

Foto: Grad Novi Sad

Državni sekretar u ministaratvu sporta Marko Kešelj rekao je da Republika Srbija nastavlja sa organizacijom velikih sportskih manifestacija uoči predstojeće Olimpijske smotre, a da Novi Sad ima čast da ugosti najbolje svetske rvače zahvaljujući podršci svih onih koji su prepoznali značaj ovog sportskog takmičenja.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti