Gradonačelnik Đurić osudio ispisivanje grafita mržnje u Kisaču: Dao sam hitan nalog za uklanjanje tih poruka koje raspiruju nacionalnu netrpeljivost. Ovakvi vandalski događaji ne predstavljaju pravu sliku našeg grada, već čin pojedinaca

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić reagovao je povodom grafita sa porukom mržnje u Kisaču, uperenih protiv pripadnika slovačke nacionalne zajednice.

-Oštro osuđujem ispisivanje poruke mržnje u Kisaču i dao sam hitan nalog za uklanjanje tih poruka koje raspiruju nacionalnu netrpeljivost. Multikulturalnost i multinacionalnost su osobenosti kojima se Novi Sad, nadaleko poznat kao grad tolerancije, ponosi vekovima. Kulturno nasleđe svih nacija koje žive u složnom suživotu čine da smo ponosni stanovnici Novog Sada. Zato smatram da ovakvi vandalski događaji ne predstavljaju pravu sliku našeg grada, već čin pojedinaca, koji je za svaku osudu – rekao je Milan Đurić i rekao da se nada da će policija privesti pravdi odgovorno lice.

Policija je pronašla počinioca, a radi se o četrnaestogodišnjaku iz istog mesta. Teretiće se za delo izazivanja verske, rasne i nacionalne netrpeljivosti.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
06.03.2023 08:44

U ovakvim trenucima bi trebalo da se zamislite dokle nas je dovela vasa pljuvacka, agresivna i sovinisticka politika?

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti