Hapšenje zbog malverzacija oko imovine “Budućnosti”

       
foto: Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D.B. (1950), bivše odgovorno lice akcionarskog društva “Budućnost“, i Lj.K. (1950), odgovorno lice privrednog društva “Graditelј NS“, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postoje osnovi sumnje da su D.B. i Lj.K., u periodu od 2009. do 2011. godine, deo imovine AD “Budućnost“ preneli preduzeću “Graditelј NS“ za iznos od 106.822.661 dinara, što je niža cena od stvarne vrednosti imovine.

Sumnja se da su potom fingirali isplatu dela kupoprodajne cene, sačinjavanjem lažne dokumentacije da je izvršena isplata kroz isporuku građevinskog materijala i vršenja usluga u vrednosti od 52.358.242 dinara, a koja se nije desila.

Na osnovu ovog fingiranog poslovnog odnosa, kako se sumnja, Lj.K. je ostvarila i dodatnu korist za preduzeće “Graditelј NS“ u vidu odbitnog PDV-a  u iznosu od 10.602.576 dinara, na šta preduzeće “Graditelј NS” nije imalo pravo.

Sumnja se da je na ovaj način AD “Budućnost” oštećena za ukupno 159.180.903 dinara, dok je preduzeće “Graditelј NS” ostvarilo protivpravnu imovinsku korist od 169.783.470 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs/MUP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments