Foto: Učim + Znam = Vredim

U okviru projekta “Učim + Znam = Vredim”, koji promoviše najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, proteklih dana širom grada postavljeni su bilbordi, s tim što je zbog pandemije koronavirusa i prekida svih školskih takmičenja, napravljena retrospektiva prethodnih šest godina, uz podsećanje na sve mlade i uspešne sugrađane koji su krasili bilborde po Novom Sadu.

Projekat, inače, organizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, u saradnji s Udruženjem građana “Novi Sad”.

Po rečima organizatora, po­sebno mesto zauzelo je četvoro đaka koji su zbog postignutih uspeha čak tri puta bili istaknuti na bilbordima u dosadašnjim kampanjama “Učim + Znam = Vredim”. Među odabranima su se našli: nekadašnja učenica Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, a sada studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Teodora Sta­nišić, kao i đaci “Jovine” gimnazije Marko Sladojević, Vukašin Đinović i Miroslav Grubić, koji su u proteklih šest godina osvajali domaće i međunarodne nagrade na takmi­čenjima iz srpskog jezika i književnosti, matematike, informatike i na Svetskoj naučnoj olimpijadi.

Teodora Stanišić bila je na bilbordu 2015, 2018. i 2019. godine, a na školskim takmi­če­njima učestvuje od nižih razreda osnovne škole.

“Кrenula sam takmičenjima iz matematike, a od petog razreda sam se takmičila iz znanja srpskog jezika, i od sedmog i iz književnosti”, objasnila je za Dnevnik Teodora Stanišić.  “Iskreno, najviše sam ponosna na osvojenu prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike s maksimalnim brojem poena u trećem razredu srednje škole, odnosno 2019. godine.”

Zbog postignutih uspeha, Marko Sladojević našao se na bilbordima 2015, 2018. i 2019. godine, a krajem prošle godine učestvovao je na Svetskoj juniorskoj naučnoj olimpijadi (IJSO) u Dohi, gde je osvojio bronzanu medalju. Osim toga, u toku ove godine se, nakon okružnih takmičenja, plasirao na državna iz matematike, fizike, informatike i hemije, a Marko se nada da će nadmetanja u znanju ipak biti održana, uprkos pandemiji.

Vukašin Đinović na bilbordu je bio i kao učenik OŠ “Prva vojvođanska brigada” i dva puta kao đak osnovne škole pri Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj”. Iz matematike je počeo da se takmiči od trećeg razreda, a od šestog razreda su krenula državna takmičenja. Кao najznačajniji uspeh, Vukašin izdvaja srebrnu medalju na Svetskoj naučnoj olimpijadi osvojenu prošle godine u Dohi.

Miroslav Grubić je u okviru projekta “Učim + Znam = Vredim” bio predstavljen i kao državni prvak u baletu, ali i kao šamipon u informatici.

“Svakako je veoma lep osećaj videti sebe na bilbordu jer sam postigao nešto što je prepoznato kao uspeh vredan pažnje”, rekao je Miroslav Grubić za Dnevnik. “S druge strane, mislim da je dobra prilika da i drugi pomisle da bi mogli postići uspeh u nečemu što vole da rade, a najdraže mi je to što sam dobio priliku da budem mala motivacija za druge.”

Generalni sponzor projekta “Učim + Znam = Vredim”, koji promoviše uspešne učenike, i ove godine je Erste banka.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments