Posne punjene paprike, s kojom možete obogatiti trpezu za slavu. Takođe jelo je pogodno i za vegeterijance. Harmonija ukusa, vaše čulo neće ostaviti ravnodušnim.
SASTOJCI:
15 suvih paprika
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
2 praziluka
2 šargarepe
1 kašičica soli, suvi začini po ukusu
200 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
PRIPREMA:
U tiganj sipamo ulje da pokrije dno, ostavimo da se zagreje. U međuvremenu očistiti i iseckati crni luk. Prodinstati na zagrejanom ulju i dodati lovorov list i začine.
Iseckati praziluk, očistiti šargarepu i narendati je. Dodati prodinstanom crnom luku praziluk i šargarepu, posoliti i nastaviti s dinstanjem. Pirinač obariti u slanoj vodi. U dinstanu smesu dodati obaren pirinač i orahe. Pripremiti suve paprike, oguliti krompir i iseći ga na kolutove. Dobijenom smesom filujemo papriku, a kolutovima krompira zatvorimo papriku.
Napunjene paprike poređamo u šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata. Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C petnaestak minuta. Začinskim biljem ukrasiti, a preporuka je servirati uz pire.
nsuzivo.rs