Proteste 1od5miliona koji se od januara održavaju svakog petka u našem gradu, pojedinci koji se predstavljaju kao obezbeđenje pokušavaju da obesmisle. Većina pripadnika takozvanih redara članovi su Saveza Za Srbiju.

U prilog tome idu i napadi  na pripadnike levice koji su se dogodili prošle nedelje u Novom Sadu i Beogradu.

Podsetimo, zvanični redari protesta formirali su kordon ispred Levog bloka, sa ciljem da fizički spreče priključivanje protestnoj koloni. Zaklonivši transparent „Stop krvavim radničkim odelima“, redari su se ponašali bahato, poput najobičnijih batinaša, provocirajući učesnike Levog bloka i otvoreno planirajući izazivanje incidenta -Pisalo je na portalu Marks21

Nezadovljstvo vođenjem protesta koji se navodno bore protiv dikature vladajućeg režima vidljivo je i na društvenoj mreži Tviter.

Levičari su se nakon napada oglasili i konstatovali da iza napada stoje redari i batinaši iz redova SZS-a.

Da iza napada stoje članovi Jeremićeve stranke koja je deo SZS, svedoče i podaci sa Tvitera izvesnog Stefana Čiplića koji je pripadnik omladine ove stranke i jedan je od vinovnika prošlonedeljnog napada na Levi front.

Posle svega, građanima ostaje gorak ukus u ustima i osećaj da ljudi koji se zalažu za fašističku ideologiju, pokušavaju da preuzmu mirne građanske proteste.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments