Italija zemlja partner Poljoprivrednog sajma 2019.

       

Novosadski sajam, od 11. do 17. maja, na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, okupiće sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, u ovom delu Evrope, ali i iz 60 zemalja, sa svih kontinenata.

Zemlja partner 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija. To je sedmi uzastopni put da se Italija predstavlja kolektivnom izložbom  na najznačajnijoj poljoprivrednoj manifestaciji u regionu, i čak drugo u svojstvu Zemlje partnera.

Marina Skonjamiljo, direktor Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu kaže da partnerstvo shvataju veoma ozbiljno, napominjući da je osnova svakog uspešnog partnerskog odnosa kvalitetna komunikacija. Naglasak će zato biti pre svega na uspostavljanju kontakata između italijanskih i srpskih, ali i privrednika iz celog regiona. Kao i prethodnih godina, beogradska kancelarija u koordinaciji sa kancelarijama Agencije iz Budimpešte, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Podgorice, Skopja, Tirane, Sofije i Bukurešta organizuje dolazak privrednih delegacija iz 9 susednih zemalja.

Očekuje se dolazak oko 45 predstavnika stranih kompanija koji će imati direktne B2B susrete sa izlagačima i upoznati se sa ponudom na Novosadskom sajmu. U programu su i druge prilike za “networking“, kao i učešće zainteresovanih italijanskih firmi na poslovnim susretima [email protected] u organizaciji Evropske preduzetničke mreže (EEN) uz podršku PKS i Sajma u Novom Sadu.

Uspešnost takvog pristupa potvrđuje činjenica da su Italija i Srbija već godinama unazad osvedočeni partneri u ekonomskom i političkom pogledu. Italija je već duže vreme prvo izvozno tržište Srbije i jedan od njenih prvih dobavljača, a ove godine se obeležava i 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva između dve zemlje. Značajan broj italijanskih kompanija vraća se na Novosadaski sajam sa Agencijom ICE, a iz godine u godinu sve je više kompanija koje učestvuju na sajmu.

Spisak izlagača iz Italije na linku.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments