Izmenjena i bogatija verzija lazanje. Zanosni ukusi mediteranske kuhinje. Sprema se veoma brzo, a obiluje sa mnoštvo vitamina. Vaše čulo ukusa neće ostati ravnodušno.
SASTOJCI
1 kg plavog patlidžana
400g kačkavalja
40 g parmezana
brašno
Za paradajz sos potrebno je
1l pasiranog paradajza
3 čena belog luka
2 kašičice origana
2 kašičice bosiljka
2 prstohvata soli
malo bibera
malo maslinovog ulja
Priprema:
Patližan iseći po dužini i posoliti, ostaviti po strani. Beli luk očistite i sitno iseckajte. U tiganj sipajte malo maslinovo ulja, potom propržite beli luk i začinite ga začinima. Kada ste propžili luk, dodajte pasirani paradaj i so. Kuvajte 20 minuta dok se ne zgusne. U odgovarajuću posudu sipajte brašno. Patlidžan umočite u brašno i potom poređajte u nauljanu tepsiju. Kada ste prekrili tepsiju patlidžanom, prelijte paradajz sosom rendanim kaškavaljem i parmezanom. Postupak ponovite još jednom. U zagreanoj rerni pecite 15 minuta na 200 stepeni. Za dekoraciju možete iskoristiti svež bosiljak.
nsuzivo.rs