Izložba dua Doplgenger o odnosima rada, rata i ekonomije u MSUV

       

Samostalna izložba Kroz noć bez zvezda, tamnu i gustu kao mastilo umetničkog dua Doplgenger biće otvorena u prostoru Galerija S, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u četvrtak, 6. septembra od 20 časova u Novom Sadu.

Doplgenger umetnički duo čine Isidora Ilić  i Boško Prostran, film/video umetnici. Kroz noć bez zvezda, tamnu i gustu kao mastilo  predstavlja umetničko istraživanje putem kojeg Doplgenger preispituje složene i komplikovane odnose rada, rata i ekonomije.

Oni se fokusiraju na pitanje medijske reprezentacije rada, od fenomena privremenih ekonomskih migracija takozvanih “gastarbeitera” u posleratnoj  Evropi šezdesetih godina, preko izvoza tehnologije i radne snage u zemlje Nesvrstanih, do  savremene polarizovane rasprave o razlici između ekonomskih i ratnih izbeglica u toku savremenih masovnih migracija u Evropu.

Ovaj umetnički duo bavi se odnosom između umetnosti i politike kroz preispitivanje režima pokretnih slika i modusa njihove recepcije. Oslanjajući se na tradicije eksperimentalnog filma i videa, Doplgenger interveniše na već postojećim medijskim proizvodima ili proizvodi u formi proširenog filma. Iako im je pokretna slika osnovni medij, njihova praksa uključuje i tekst, prostorne instalacije, performanse, predavanja i diskusije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments