Kampanja posvećena bezbednosti i zdravlju na radu u Novom Sadu

       
Foto: GradNoviSad

Povodom kampanje vezane za Odluku Vlade Srbije da 2019. bude proglašena godinom bezbednosti i zdravlja na radu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa ministarom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, prisustvovao je sastanaku koji je danas, 8. februara, održan u Skupštini Grada Novog Sada.

Tom prilikom rečeno je da će u ovoj godini biti doneti novi zakoni iz te oblasti, kao i pravilnik o profesionalnim bolestima. Takođe, očekuje se usvajanje novog zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu.

“Tri subjekta su uključena direktno u ovaj važan proces. Državni organi, poslodavci i sami zaposleni, tako da svi moraju voditi računa o preduzetim merama, i svačija je uloga podjednako bitna. Poslodavci moraju voditi račna o profitu, ali ne po cenu zdravlja zaposlenih i ljudskih života. Na svima nama je da stvorimo takvu atmosferu da ne zaustavljamo investicije, ali da iznad svega čuvamo ljudske živote”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kampanja kojom se promovišu bezbednost i zdravlje na radu, kao i programi i aktivnosti koje se na tom planu realizuju, sprovodi se u cilju stavljanja u fokus javnosti izuzetno važne teme za društvo i adekvatnog informisanja kako poslodavaca tako i radnika o svim bitnim aspektima na tom polju. Kampanja koja će biti dobro medijski pokrivena, doprinosi i pospešivanju borbe protiv sive ekonomije i rada na crno, rečeno je na sastanku u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: