Претрага
Close this search box.

Kapama je pravo srpsko jelo: Obilan obrok sa jagnjetinom koji će vas dugo držati sitim

Foto: Pexels

U Srbiji se jako vole prasetina i jagnjetina, a jedan od omiljenih recepata jeste kapama.

Ovo poznato jelo ne može se jesti u malim količinama, toliko je ukusno da te prosto primorava da uzmeš još.

Sastojci:
1 kg jagnjetine
1 glavica crnog luka
malo brašna
2 čena belog luka
1 kg spanaća ili zelja
1 kašika suvog začina
1 jaje
1 šaka pirinča
so,
začinska paprika
ulje
Priprema:
Meso isecite na komade, posolite, uvaljajte u malo brašna i ispržite na ulju. Sitno iseckajte beli i crni luk i kratko propržite sa mesom. Možete naliti malo vode, pa poklopite i kuvajte na tihoj temperaturi oko pola sata.

Spanać obarite, ocedite i sitno iseckajte i dodajte tiganju sa mesom. Dodajte papriku, suvi začin, umućeno jaje i obareni pirinač i ostavite da se sve krčka oko 15 minuta.

Gotovu kapamu služite sa kiselim mlekom ili pirinčem.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti