U Srbiji se jako vole prasetina i jagnjetina, a jedan od omiljenih recepata jeste kapama.
Ovo poznato jelo ne može se jesti u malim količinama, toliko je ukusno da te prosto primorava da uzmeš još.
Sastojci:
1 kg jagnjetine
1 glavica crnog luka
malo brašna
2 čena belog luka
1 kg spanaća ili zelja
1 kašika suvog začina
1 jaje
1 šaka pirinča
so,
začinska paprika
ulje
Priprema:
Meso isecite na komade, posolite, uvaljajte u malo brašna i ispržite na ulju. Sitno iseckajte beli i crni luk i kratko propržite sa mesom. Možete naliti malo vode, pa poklopite i kuvajte na tihoj temperaturi oko pola sata.
Spanać obarite, ocedite i sitno iseckajte i dodajte tiganju sa mesom. Dodajte papriku, suvi začin, umućeno jaje i obareni pirinač i ostavite da se sve krčka oko 15 minuta.
Gotovu kapamu služite sa kiselim mlekom ili pirinčem.
Prijatno!
telegraf