Kockica, radionica i predavanje o Konjoviću

       

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta (20. novembar), u sklopu pratećeg programa aktuelne izložbe “Milan Konjović iz novosadskih kolekcija“ u subotu, 24. novembra, sa početkom u 13 sati, mlađa, ali i starija publika moći će da uživa u odabranoj epizodi legendarne dečje serije “Kocka, kocka, kockica“, sa popularnim Brankom Milićevićem.

Epizoda je snimljena u Somboru, emisija između ostalog predstavlja šarmantnog voditelja i njegove drugare u poseti poznatom slikaru Milanu Konjoviću.

Nakon filma, posetioci će biti u prilici da učestvuju i u kreativnoj radionice spomen-zbirke pod nazivom Omiljene boje Milana Konjovića u okviru koje će biti razgovora o delima Milana Konjovića i njegovoj ljubavi prema bojama. Ova radionica biće upotpunjena programom na znakovnom jeziku u saradnji sa diplomiranom grafičarkom sa oštećenjem sluha, kao deo projekta Muzej za sve, posebno osmišljenog sa idejom da se saznanja o umetnosti i umetnička dela u novosadkim muzejima približe osobama sa invaliditetom.

Kreativna radionica na znakovnom jeziku namenjena je osobama s oštećenjem sluha, ali je koncipirana tako da je može pratiti i ostala populacija.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments