Konačno se otvaraju Lidl prodavnice u Srbiji

       

Više od deset prodavnica Lidla otvoriće svoje kapije za potrošače u oktobru, saznaju Večernje novosti.

Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, list je došla do saznanja da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera.

Izvor, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da je Lidl već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za Lidl, sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

Kako su iz Lidla više puta ponavljali, oni će odjednom da počnu sa radom i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, Lidl je već primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi. Nezvanično saznajemo da u samim objektima već postoji roba i da u njima radnici, kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam Lidl doneti i niže i prihvatljivije cene. Iako naši ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, proizvođači i novi Lidlovi partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

Autor: Novosti.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bojan
07/09/2018 15:33

Sve je bolje od Ideje

Anti eu
08/09/2018 02:07

Plata 20 000 din