Koncert pijaniste Mariana Sobula u Gradskoj kući

       

Koncert pijaniste Mariana Sobula u okviru NEO festivala održaće se u četvrtak 6. septembra  u 20 i 21 čas, u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Marian Sobula je nastupao na koncertima u prestižnim koncertnim dvoranama: Carnegie Hall, Sydney Opera House, Sala Sao Paolo, Palacio de Bellas Artes Mexico City, Lima Gran Teatro Nacional, Beethovenhalle u Bonu, Gasteig Munich, Auditorio Parco Della Musica Rome, Teatro Municipal Santiago de Chile, Hamer Hall i Town Hall Melbourne, Denki Bunka Kaikan Nagoya, Warsaw Philharmonic Hall itd.

Osvojio je više nacionalnih i internacionalnih takmičenja za pijaniste: medalju na takmičenju Maria Canals Piano Competition u Barseloni, laureat je Specijalne nagrade Međunarodnog muzičkog takmičenja Dr Luis Sigal u Vinja del Maru u Čileu, takmičenja Evropske muzičke fondacije Yamaha, kao i mnogih takmičenja u Italiji.

Pored koncerata, Marian Sobula svoju ljubav prema edukativnom radu ostvaruje kroz vođenje brojnih majstorskih predavanja u Poljskoj i u inostranstvu: u Bratislavi, Lajpcigu, Lečeu, Kalgariju, na Centralnom konzervatorijumu u Kini. Od 2007. godine Marian Sobula radi na Odseku za klavir Muzičke akademije u Krakovu. Bio je član žirija takmičenja za mlade pijaniste u Lajpcigu, Košicama, Usti na Labi, Šangaju.

Marian Sobula je predsednik PianoClassic asocijacije i umetnički direktor festivala International Royal Cracow Piano Festival. Takođe je i direktor projekta Polish Music Days.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments