Koncert dve umetnice, Sonje Šarić, sopran i Aleksandre Rakić, klavir u Svilari u Novom Sadu kao poklon budućoj evropskoj prestonici kulture. Koncert će se održati sutra, 17. januara s početkom u 19 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

U prvom delu koncerta izvešće najlepše arije sopranskog faha iz opera Verdija, Dvorzaka, Čilee, dok publiku u drugom delu očekuju poznate melodije iz opereta Štrausa, Kalmana, Štolca.

Sonja Šarić diplomirala je solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Mannhajmu u klasi prof.Snežane Stamenković. Tokom školovanja u muzičkoj školi “Isidor Bajić” pevanje je učila u klasi prof.Milice Stojadinović i Vesne Aćimović. Dobitnica je Granprija Marije Kalas 2017 godine i nagrade za najperspektivniju mladu umetnicu u Austriji 2019. godine za ulogu Leonore u Verdijevoj operi Trubadur.

Nastupala je u Gracu, Manhajmu, Sankt Petersburgu, Sidneju, Zagrebu, Ostravi, a ove godine debitovaće u Lincu, u Nacionalnoj operi u Parizu i na prestiznom festivalu Salcburgu.

Aleksandra Rakić je završila srednju muzičku školu “Isidor Bajić” u klasi profesora Milene Brkić. Akademiju umetnosti je završila u klasi profesora Rite Kinke Radulović. Od 1999.g. zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku solo pevanja,operskog studija i scenskog pokreta.Tokom karijere ostvarila je saradnju sa Beogradskom akademijom i Univerzitetom u Gracu.

Od mnogobrojnih koncerata, izdvajaju se sledeći nastupi:Mađarska, Budimpešta; Nemačka, Dortmund; Kotor Art Fest i Mađarska, Segedin.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments