Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini a cilj konkursa je unapređenje organske proizvodnje u pokrajini.

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za troškove kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2022. godini.

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 1.000.000 dinara a sredstva za podršku investicija po konkursu dodeljuju se bespovratno. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 80 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV) a maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste 100.000 dinara.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu a konkurs je otvoren do 15. novembra a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-46-01 od 10 do 14 časova.

 

Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments