Konkursu za učenike osnovnih škola “Školski zeleni press 2019.”

       

Već petu godinu za redom ekološko Udruženje građana “Zeleno pitanje” iz Novog Sada i dečiji ekološki časopis “Čuvari ravnice”, uz podršku Republičkog ministarstva kulture i informisanja organizuju konkurs “Školski zeleni press”.

Na konkursu mogu da učestvuju osnovne škole iz cele Srbije pa se stoga pozivaju direktori osnovnih škola, učiteljice, učitelji, nastavnice i nastavnici da se sa svojim učenicima uključe u “Školski zeleni press 2019.” putem slanja članaka i fotografija do 30. oktobra 2019.

Cilj “Školski zeleni press 2019.” je da se učenici uključe u prepoznavanje dobrih i loših primera zaštite životne sredine u školi, oko škole, u svom mestu stanovanja, u okolini mesta stanovanja i  njihova prezentacija putem članaka (teksta) i fotografije.

Prezentacija radova na školskoj oglasnoj tabli, u školskom informatoru, na internet sajtu škole a najbolji, najzanimljiviji, najduhovitiji, najkreativniji radovi će se publikovati u štampanom izdanju dečijeg ekološkog časopisa “Čuvari ravnice” i elektronskim izdanjima (internet i fejsbuk stranica).

U programu “Školski zeleni press 2019.” se nagrađuju najbolji članak (do 250 reči),  fotografija – foto priča u četiri starosne kategorije učenika (1-2 razred, 3-4 razred, 5-6 razred, 7-8 razred). Radovi mogu bitni grupni (tri člana) i pojedinačni – što treba navesti u prijavi.

Detaljne informacije o pripremi radova mogu se pročitati u časopisu „Čuvari ravnice”  na internet stranici www.cuvariravnice.org.rs i upitom na mejl [email protected]

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments