Претрага
Претрага
Close this search box.

KUMANOVSKI SPORAZUM 25 GODINA KASNIJE – Tribina Centra za društvenu stabilnost o temi koja i posle četvrt veka traži odgovore na brojna pitanja

CZDS

Večeras je u punim prostorijama Centra za društvenu stabilnost, održana triubina pod nazivom “Kumanovski sporazum 25 godina kasnije”.

CZDS

Tema koja i posle četvrt veka traži odgovore na brojna pitanja, bila je povod da pred novosadskom publikom govore bivši predsednik Izvršnog veća AP Kosovo i Metohija Zoran Anđelković, istražni sudija Danica Marinković i general policije Obrad Stevanović. Moderator tribine bio je Aleksandar M. Gajić.

Kumanovski sporazum postignut je 9. juna 1999. godine. Njime je označen kraj NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Sporazumom, koji je potpisan na vojnom aerodromu kod Kumanova, prekinuti su vazdušni napadi na našu zemlju. Dan kasnije, u Savetu bezbednosti usvojena je rezolucija 1244.

Gost tribine general policije Obrad Stevanović, bio je jedan od potpisnika sporazuma.

CZDS

– Želja nam je da novim generacijama verno predstavimo događaje koji su obeležili poslednjih nekoliko decenija naše istorije. Iz tog razloga okupili smo ključne aktere Kumanovskog sporazuma, koji su iz ličnog iskustva govorili o teškim vremenima sa kraja prošlog veka. – rekao je za naš portal moderator tribine Aleksandar M. Gajić.

– Najveći utisak ostavila je publika. Mladi ljudi izrazili su veliku želju da se bliže upoznaju sa srpskom istinom, pokazali su ogromnu zainteresovanost za večerašnje govornike i ovu temu. Brojna pitanja publike, opravdala su naše verovanje da nove generacije žele da znaju detalje svih važnih događaja koji su uticali na oblikovanje Srbije u kojoj su odrasli. – kazao je Gajić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
12.06.2024 06:59

Bivši generale policije,bolje ispričajte “mladima” šta ste radili na Kosovu do 1999. godine i zašto niste sprečili NATO bombardovanje, ne samo Kosova nego i cele Srbije.
A daaa, samo ste radili svoj posao i slušali naredbe koje vam dolaze iz Beograda, sad sam se setio!

Povezane vesti