Претрага
Претрага
Close this search box.

LUKSUZNO KAMPOVANJE U SREMSKIM KARLOVCIMA KAO U BAJCI: Znate li šta je glamping i zašto treba da odete na ovakav odmor?

Foto: Pixabay

Volite li da kampujete, ali isto tako volite i sav luksuz i komfor koji pružaju neki od najboljih hotela. Postoji nešto što se zove “glamping kampovanje”, koje je novina u Srbiji, međutim, nedaleko od Novog Sada, na svega 20 minuta vožnje, nalazi se baš jedno takvo odmaralište.

Reč je o Lala Vineyard odmaralištu u Sremskim Karlovcima koje je ušuškano među voćnjacima i vinogradima. Ova vrsta odmarališta prva je u Srbiji u kojem možete da uživate u luksuznim šatorima koji su opremljeni najsavremenijim nameštajem, a sve to uz prirodni ambijen i pogled na Frušku goru.

Foto: lalavineyard.com

Zvuči kao novina, međutim glamping postoji stotinama godina

Tradicija ovakvih šatora je uspostavljena na samom početku 20. veka, kada su postali moderni među bogatim američkim i evropskim putnicima prilikom odlazaka na safari u Africi. Oni nisu želeli da se odreknu udobnosti svog doma, pa su uveli prestižne opcije poput kreveta, privatnih kupatila, verandi i gurmanskih kuhinja iz kojih se posluženje serviralo na čipkastim stolnjacima.

Foto: lalavineyard.com

Glamping je mnogo više od lepog šatora

Ova vrsta smeštaja sve je popularnija pa tako on donosi i mnoge benefite jer se njihova izgradnja oslanja na elemente iz prirode. Ovakvi objekti su često napravljeni od recikliranih materijala, takođe solarni paneli se često ugrađuju kako bi se proizvodila struja, što je svakako najekonomičnija varijanta, a svi znamo koliko su oni sada atraktivni i preporučljivi.

Mogućnost boravka u prirodi i povezivanja sa istom, takođe, razne aktivnosti dostupne su u okolini kod ovakvog kampovanja kao što su biciklizam, planinarenje i aerobik.

Mladi se sve više interesuju za ovakve vrste odmora i bega od užurbanih gradova i gradske vreve, a Novosađani imaju takav luksuz takoreći u komšiluku.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti