Na Limanu je danas zvanično krenula gradnja petog Lidl marketa u našem gradu. Radnici užurbano pripremaju gradilište na koje pristiže veliki broj mašina. Prvi veći radovi mogli bi da krenu vrlo brzo, s obzirom da je Lidl poznat po brzom tempu gradnje svojih marketa. Ovakav objekat već postoji na Čukarici u Beogradu.

Novi koncept poslovanja na novoj adresi

Ovaj novi peti Lidl biće najveći do sada, a razlikovaće ga to što će umesto pakinga pored marketa, imati podzemne etaže za parkiranje kako bi što više prostora bilo iskorišćeno za market. Inače veličina placa je preko 13.000 kvadrata.

Objekat na Čukarici: Novi Lidl na Limanu biće identičan kao onaj u blizini Ade Ciganlije u Beogradu

veličina placa je preko 13.000 kvadrata.

Lidl je postao vlasnik ovog placa prošle godine kada je ovu lokaciju kupio od grada. Ovo je inače peti objekat u Novom Sadu, a prvi je otvoren još 2018. godine na Novom naselju, a otvaranje je ostalu senci borbe za piliće, koja je šaljivo u medijima nazvana “Atak na batak”. Tada su na licu mesta morali da intervenišu i hitna pomoć i policija.

“Atak na batak”: Otvaranje prvog Lidla pratile tuče za piliće i šećer, intervenisala policija i hitna pomoć

Drugi objekat otvoren je u blizini železničke stanice, a Lidl je kao društveno odgovorna kompanija tada izgradio dečje igralište. U martu ove godine otvoren je i treći Lidl u Temerinskoj ulici, a taj plac preuzet je od kompanije Delta. U narednim danim očekuje nas otvaranje novog četvrtog objekta na Futoškom putu na mestu bivšeg rasadnika.

Lidl planira i dalja ulaganja

Novi peti Lidl mogao bi biti otvoren početkom 2022. godine. Nakon izgradnje ovog objekta, Lidl će nastaviti sa gradnjom još novih prodavnica u Novom Sadu, ali buduće lokacije za sada nisu poznate široj javnosti.

Nikola Bilić

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Darko
13/07/2021 20:32

Ubite nam i to malo livadica sto imamo

Ceca
13/07/2021 23:29

Ma samo betoniraj! Unistili ste svaki zeleni pedalj u ovom gradu! Sramite se!

Mare
14/07/2021 13:02

Da li postoji u gradskoj upravi neko sa bar malo mozga da sačuva to malo zelenila ? Čemu tolika betončina i građevine, grad je postao jedna obična rerna leti. Užas.

Limanac
14/07/2021 22:00

Strasno, Novi Sad= Beton city