Претрага
Претрага
Close this search box.

NAGRAĐENO 86 NAJTALENTOVANIJIH STUDENATA NOVOSADSKOG UNIVERZITETA Gradonačelnik Đurić: Novi Sad je rasadnik pameti, zadovoljstvo je pomagati najboljima (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu upriličena je svečanost Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta, čime je 86 studenata dobilo mesečne stipendije od 22.000 dinara. 

Stipendije su uručene najboljim studentima u oblasti prirodno-matematičkih, tehničkih, poljoprivrednih, medicinskih, pravnih, ekonomskih i humanističkih nauka, a svečanosti su prisustvovali predstavnici NIS-a, DDOR-a i JKP “Informatike”, kao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Fond za stipendiranje osnovan je 1992. godine, a do sada je podeljeno 1780 stipendija najboljim studentima novosadskog Univerziteta.

Foto: nsuzivo.rs

-Vaši profesori su srećni, a najsrećniji su vaši roditelji. Zaista ste bili vredni, samo nastavite tako- poručio je rektor Univerziteta Dejan Madić.

Gradonačelnik Đurić naveo je da Grad mnogo ulaže u školovanje svojih stanovnika.

-Obezbeđujemo besplatan boravak u vrtićima “Radosnog detinjstva”, subvencionišemo odlazak dece u privatne vrtiće, dodeljujemo Vidovdanske nagrade, najboljim đacima bicikle. Đacima prvacima se dele besplatni udžbenici, a smanjuju računi za višečlane porodice. Uvek ponosno ističemo da smo univerzitetski centar, rasadnik pameti i talenta. U skladu s tim, doprinosimo toj dragocenosti po kojoj se izdvajamo. Svake godine izdvajamo novac iz budžeta i za studentske stipendije. Zadovoljstvo je pomagati najboljim studentima i ulagati u njih- naglasio je prvi čovek Grada.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
M
11.06.2024 06:40

Прошли избори, утихнули текстови о Филозофском….тачно сам знао ! Цццццц,стање редовно, шта ћеш….

Gost
Zoran
11.06.2024 12:04

Nadamo se da ovi nisu oni sa Spensa

Povezane vesti