Претрага
Претрага
Close this search box.

NEMILE SCENE NAVODNIH AKTIVISTA KOJE SU PRETHODILE USVAJANJU GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA (FOTO, VIDEO)

Foto: Foto: dnevnizurnal.rs/nsuzivo.rs/Ilustracija

Skupština Grada Novog Sada je danas usvojila Generalni urbanistički plan do 2030. godine, a evo šta je sve prethodnih meseci prethodilo donošenju ovog plana. 

Poslednja sednica Komisije za planove o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, koja je održana 14. marta ove godine, je prekinuta incidentom nasilnih aktivista koji su palili baklje, izazivali nerede i nastavljena je sledećeg dana.

Samoprozvani aktivisti su praktično onemogućili sednicu i raspravu tako što su razapeli trasparent „GUP je glup“, dok su Brković i njegove pristalice nas glas vikali, vređali, a zatim i dimne bombe i optuživali predstavnike GUP-a.

Nakon što je sednica prebačena za 15. mart, politička manjina koja sebe naziva ekološkim aktivistima, ponovo je brutalno sprečila rad javne sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada. Umesto amfiteatra Spensa gde su do sada održavane sednice, za novo mesto odabrana je Plava sala u Skupštini Novog Sada.

Za razliku od prošlog puta – kada je Brajan Brković sa nekolicinom svojim pristalica zapalio dimnu bombu, sada su direktora „Urbanizma“ Dušana Miladinovića polili vodom i njegov računar, sve vreme vičući, urlajući, duvajući u pištaljke i tako onemogućavali normalan rad sednice.

Članovi Komisije čak tri puta su prekidali sednicu i pokušavali da uspostave normalne uslove za rad, ali bezuspešno, jer su politički aktivisti koji sebe predstavlju kao ekologe onemogućavali normalan rad. Od tolike buke, članovi komisije nisu čak mogli ni da obrazlažu predloge.

Na istoj sednici novinarka portala NS Uživo je napadnuta, uz odgurivanje, a upućen joj je niz pogrdnih reči, uvreda, psovki i pretnji. Naša novinarka je doživela linč i njena bezbednost, život i zdravlje dovedeni su u neposrednu opasnost. U priloženom snimku je i jedan deo napada na nju.

Takođe, ni današnje donošenje ovog plana nije uspelo da prođe bez incidenata, kada se ista skupina ljudi i “aktivista” okupila jutro ispred Banovine, i izazivala incidente.

Na protestu pred početak Skupštine Grada Novog Sada povređen je policajac, nakon što su demonstranti sukobili sa policijom. Oni su probili kordon policije, a nakon incidenta bilo je i privedenih.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Коментатор
21.07.2022 13:26

Niko nije napao vašu niti bilo čiju novinarku već su joj samo postavljena pitanja koja su čak i na mestu, nisu je ni o psovali a kamoli napali! Prodali ste se vi hitno treba da promenite ime i budete SNS Uživo! Ne zaslužujete išta vezano za Novi Sad! “GRAD JE NAŠ” a ne od neke stranke!

Povezane vesti