Prednost kod pravljenja domaćih poslastica je to što možete da napravite koliko god količinski želite. Takođe možete da dodate ili oduzmete sastojke iz recepta i napravite poslasticu baš po vašem ukusu. Neodoljiv ukus domaćih rafaelo kuglica ispunjava uslove svakog hedoniste.
SASTOJCI:
pečeni lešnik
120 grama margarina
100 mililitara vode
150 kristal šećera
200 grama mleka u prahu
200 grama kokosa
PRIPREMA:
U veću šerpu sipati vodu I šećer I ostaviti da provri. U međuvremenu iseckati margarin. Kada vri minut šećer I voda, dodati iseckan margarin, i sačekati da se otopi. Kada se istopilo, skloniti sa vatre, i odmah istresti mleko u prahu i kokos. Izmiksati mikserom da se ne bi stvarale grudve. Ostaviti da se ohladi, na sobnoj temperaturi. Kašičicom vaditi smesu, stavljati lešnik I formirati kuglice koje potom valjamo u kokos. Ostaviti na nekom hladnijem mestu da se stvrdnu.
nsuzivo.rs