Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI GASOVOD Bajatović: Obezbedićemo količine gasa koje se mogu transportovati i za budućnost! (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Javno komunalno preduzeće „Novosadske toplane“ izvodi radove u naselju Jugovićevo u Novom Sadu, a na izgradnji nove toplane “Majevica”. Tokom obilaska radova, prisutnima se obratio generalni direktor Srbijagasa.

– Kada se gradi jedna toplana, ona mora imati svoj energent. Hvala na podršci Vladi Republike Srbije, odobrena su sredstva investicija vredna 16 miliona evra. Treba da od glavne merne regulacione stanice Rodić, zatim ovde kod glavne merno regulacione stanice Rumenke prođemo dužinom Bulevara Evrope da snabdevamo, ne samo “Majevicu” kao buduću toplanu, ali i energanu, da snabdevamo toplanu” Jug” i “Zapad”, da damo prostor potencijalnom širenju industrijskih postrojenja. Svima koji žele da se priključe u ovom reonu na gas. Biće negde oko 7 kilometara gasovoda- rekao je Dušan Bajatović i dodao:

Foto: nsuzivo.rs

-Negde će biti od 15-17 kilometara na DM 200, 16 bara pritisak, što znači da pravimo jedan prsten koji je tehnički bezbedniji. Obezbedićemo količine gasa koje se mogu transportovati i za budućnost, jer je Novi Sad jedan privlačan grad u koji se ljudi doseljavati. Ovim gasovodom rešavamo i tehničku bezbednost i količine gasa. Optimalno snabdevamo Grad Novi Sad, toplane i industrijska postrojenja koja će se naći, i građani će moći da računaju na razvoj gasovodne mreže niskog pritiska na 3 bara.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti