NOVI SAD ULAŽE U SPORT: Era najvećih ulaganja u sport – od 2014. do 2022. uloženo 237 miliona dinara u sportske komplekse, igrališta, bazene, terene i rekreativne sadržaje

Foto: Printscreen/Instagram/Grad Novi Sad/Ilustracija

Da Srpska Atina neguje sportski duh svedoče i kapitalni projekti koji se sprovode u oblasti sporta, ali i visina ulaganja koja je izdvaja.

Primer dobre prakse ulaganja u budućnost, kako grada tako i društva uopšte, jeste opredeljenost aktuelne gradske vlasti da kroz izdvojena sredstva, odnosno, projekte u oblasti sporta i to konkretno kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, kao i za programe i projekte u sprovođenju omladinske politike, ulažu u ono što je najvrednije.

Zahvaljujući politici koju je pre 11 godina uspostavio Miloš Vučević, a nju nastavio da sprovodi aktuelni gradonačelnik Milan Đurić, Novi Sad je pored nosioca prestižne titule Evropske prestonice kulture okitio se i titulom Omladinske prestonice Evrope. Ta politika odgovornosti donela je našem gradu  izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih sportskih objekata.

Rekorda ulaganja u sportsku infrastrukturu

U periodu od 2014. pa do 2022. godine Grad je uložio 237 miliona dinara u sportske komplekse, igrališta, bazene, terene i rekreativne sadržaje, gledajući period do 2014. godine ovo su rekordna sredstva izdvajanja u okviru sportskog sektora, sa tendencijom porasta narednih godina.

 

Foto: nsuzivo.rs

Nizom rešenja Grad je sproveo projekat koji za cilj imao da svaki kvart ima određene sportske sadržaje što je jedinstveni slučaj i primer dobre prakse gradovima širom Srbije. Takođe, izgradnjom teretana na otvorenom koje su prilagođene svim uzrastima i svim kategorijama stanovništva, kako profesionalcima, tako i amaterima – svakom građaninu obezbeđeni su uslovi da se besplatno bave nekom fizičkom aktivnošću. Od 2014. do 2020. postavljeno je 35 teretana na otvorenom, u šta je uloženo oko 44,5 miliona dinara. Samo u 2021. postavljeno je 10 teretana na otvorenom i 5 street workout terena u šta je uloženo više od 21 milion dinara.

U tipska dečja igrališta na 4 lokacije, zatim dečje igralište za osobe sa invaliditetom uloženo je oko 55 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prethodne godine u samo nekoliko meseci otvorena su dva nova bazena na Spensu i Sajmištu, dok je u toku izgradnja velikog sportskog kompleksa sa bazenima u Futogu, što predstavlja jedan od najvećih infrastrukturnih projekata ovog prigradskog naselja.

Novo ruho fudbalskog stadiona

Vrhunac zacrtanih projekata svakako su kapitalne investicije vezane za kompletnu rekonstrukciju i sanaciju Spensa dok Novosađane očekuje i izgradnja modernog atletskog stadiona i atletske dvorane koji će biti rame uz rame sa svim atletskim centrima u svetu.

Srpsku Atinu krasiće i novo ruho fudbalskog stadiona na Detelinari čija vrednost rekonstrukcije Zapadne tribine iznosi 204 miliona. Stadion će biti po najvišim UEFA i FIFA standardima tako da će ispunjavati uslove igranja međunarodnih utakmica. Prethodno je obnovljena i u potpunosti rekonstruisana upravna zgrada sa pratećim objektima. Vrednost ovih radova bili su blizu 80 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Iz svega navedenog jasno se prepoznaje želja čelnika Grada da gradeći lepšu sadašnjost postavljaju temelje za nove generacije i budućnost našega društva.

Mihailo Janjić, analitičar

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
21.02.2023 14:44

Na twiteru lik ima extra nick, Sajam ludaka 🙂

Last edited 7 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti