Претрага
Претрага
Close this search box.

Novo naselje uskoro bi moglo da dobije nove višespratnice

Foto: Gradske info

Grad Novi Sad stavio je na rani javni uvid predlog plana uređenja parcele na Novom naselju, koja se nalazi na uglu Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.

Predlog obuhvata izmenu plana ugla Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića kako bi se tu gradile višespratnice.

Na ovom mestu se ranije nalazila mehanizacija i zimska služba JKP „Gradsko zelenilo“, kao i prateći objekti.

Kada je JKP „Gradsko zelenilo“ izmešteno na novu lokaciju, zemljište je vraćeno u prvobitno stanje i od tada je parcela stajala neiskorišćena.

Kako se sada navodi u predlogu plana uređenja pomenute lokacije, osnovna namena prostora je opštegradski centar i višeporodično stanovanje. Opštegradski centar planiran je u istočnom delu urbanističkog bloka, na uglu Bulevara kneza Miloša i produžetka Bulevara Jovana Dučića.

Planiraće se prostor namenjen sadržajima opštegradskog centra, spratnosti od Su+P+6+Pov/Pk (lamele) do Sy+P+12(Pov.13+Pov.14) (maksimalna dozvoljena spratnost kule). Planiraće se spratnost kule u delu povučene etaže tako da se planira povlačenje poslednje dve etaže odnosno povučena 13. i 14. etaža. Obavezna je izgradnja suterenske ili podrumske garaže, namenjene za parkiranje vozila.

ndeks zauzetosti parcele iznosi do 50 posto, a maksimalni indeks izgrađenosti planiraće se do 4 za poslovno-stambene objekte – komplekse i 3,2 za stambeno-poslovne i stambene objekte/komplekse u nameni opštegradskog centra.

Planiraće se sadržaji opštegradskog centra, odnosno delatnosti: trgovina na malo. kancelarijski prostor, uslužno zanatstvo, ugostiteljstvo, sadržaji kulture, garaže i prostore stambene namene u određenom procentu. U okviru ovih centara nije dozvoljeno planiranje delatnosti za koje je obavezna izrada procene uticaja na životnu sredinu.

U zapadnom delu urbanističkog bloka, na uglu produžetka Bulevara Jovana Dučića i novoplanrane ulice, planiraće se višeporodično stanovanje, spratnosti do Su+P+6+Pov/Pk, i indeksa zauzetosti maksimalno 40 odsto. Maksimalni indeks izgrađenosti iznosi 3,2. Obavezna je izgradnja suterenske ili podrumske garaže, namenjene za parkiranje vozila.

Plan se menja kako bi se uskladio sa Generalnim urbanističkim planom Novog Sada do 2030. godine i može se pogledati na sajtu JP Urbanizam Novi Sad.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
19.03.2024 17:28

Ljudi sta ce nama 14 spratova na Naselju, jeste li vi uopste normalni, od toga ima interes samo Oskar i SNS mafija jer lupaju procenat od svake otimacine, mi dobijamo guzve i zapusenje kanalizacije, drveca bez, i bez parkinga naravno…

Last edited 28 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Zorka
19.03.2024 20:00
Odgovori  SNS Uzivo

E 2

Gost
Vidoje
19.03.2024 22:49
Odgovori  SNS Uzivo

Ugl se komunjare bore protiv i plase visokogradnje haha. Vi volite svapske budjave udzerice. 🙂 rusiiii hahahaaha rusiii hahahahaha

Gost
Mama
20.03.2024 08:26

Bazen nam treba i ništa više na NN

Gost
Branko
20.03.2024 10:05

Postalo je tesno posle 18 casova je problem
Naci mesto za parkiranje u ovom delu Naselja. Nemojte graditi 70 stanova i lokale bez istog broja parking mesta, naravno, povedite racuna pri projektovanju i o zelenim povrsinama. Znam da su ovi zahtevi slozeni, ali se mora povesti racuna o gradjanima koji tu zive i o
Onima koji ce tu ziveti u buducnosti.

Gost
Nikola
20.03.2024 15:30

U interesu stanovnika Novog Naselja je izgradnja BAZENA. Molim svakoga ko je u poziciji neka pokrene pitanje izgradnje BAZENA koji je preko potreban u sredini gde živi 60.000 ljudi. Neka to bude prioritet. Što se tiče izgradnje novih stambenih jedinica, ne podržavam, jer iovako nam fali parking mesta za automobile. Postali smo kao centar Novog Sada što se tiče gužve, a nekada smo bili poznati po širokim livadama i nejlepšim prostorno uređenim delom grada sa mnogo zelenila.

Gost
Dragan
25.03.2024 11:09
Odgovori  Nikola

Bazen treba…bio je planiran još pre 20 godina…i rupa je iskopana , a sada je tamo buvljak !!!

Povezane vesti