Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVOSADSKI BRANČ – GDE GA SVE IMA?

Foto: elements.envato.com

Novosađani su često u prilici da traže dobru hranu u gradu, iako je gastronomska ponuda zaista velika i dobra. Najčešći vid „brzog obroka“ sa nogu je danas prevaziđen i zamenjen je nešto galantnijom varijantom, onom restoranskom.

Kada se tome doda i potraga stanovnika za obilnim porcijama, dolazi se do engleskog branča koji je u Novom Sadu sve popularniji.

Branč (eng. brunch) je obrok koji se u engleskoj kuhinji konzumira između doručka i ručka, odnosno između 09.00 i 15.00 časova. Ono što se engleskoj kuhinji, a u novije vreme i američkoj, ne može zameriti kod branča jeste bogata i raznovrsna hrana koja svakako prevazilazi mere koje podrazumevamo za obrok između doručka i ručka.

Danas je branč zamena i za doručak, a ponegde i za ručak. Alternativa koja spaja dva obroka u jedan, postala je popularna širom sveta. Vikend je u Novom Sadu sve češće rezervisan za ovaj vid obroka, a mi vam donosimo mesta koje ga u svojoj ponudi imaju:

1. „Barrique Gastropab“

Jedan od najpoznatijih branč obroka u gradu dešava se upravo u „Barrique Gastropab“ u Njegoševoj ulici na broju 12. Ovaj lokal je poznat po tome što već godinama okuplja brojne Novosađane tokom svih dana u nedelji na branču. Ova neograničena konzumacija, odnosno koncept švedskog stola obradovao je brojne građane, s toga se obično vikendom primeti velika gužva oko ovog mesta.


Branč je predviđen radnim danima od 08.00 do 11.00 časova, subotom od 08.00 do 12.00, a nedeljom od 09.00 do 12.00 časova.

Cena ovog obroka radnima danima je 545 dinara, a vikendom 595 dinara.

2. „Cafe Restaurant Veliki“

Ovaj čuveni restoran u jezgru grada, u Ulici Nikole Pašića 24. nadaleko je poznat kod stanovnika Novog Sada. Pored toga što donosi na svom meniju dobro poznata jela iz ovih krajeva, ovaj čuveni restoran takođe, priprema i jednu vrstu branča za sve one koji su zainteresovani da klopaju nešto više i slobodnije od standarnog doručka ili ručka. I ovoga puta je u pitanju švedski sto, a moguće ih je posetiti svakim danom od 08.00 do 11.00 časova.


Ovaj vid „branča“ košta svega 590 dinara, a baš kao i prethodnom lokalu konzumacija hrane je neograničena, a novitet je što je ovde i piće uključeno u istu tu cenu, poput kafe, čaja, soka, jogurta, mleka

3. „Stribor 3bir & more“

„Stribor 3bir & more“ je specijalizovan lokal za veliki broj točenih piva koji se nalazi u Ulici Branka Bajića 9n. Međutim da to ne bi bilo sve o čemu se priča, ovaj lokal se odlučio da jednom nedeljno pruži svim zainteresovanim da spoje ljubav prema pivu spoje sa hranom –  i to u vidu branča. Njihov branč se održava jednom nedeljno, obično je tematskog tipa što posebno raduje Novosađane koji gaje naklon prema određenoj kuhinji. Od azijske, italijanske, mediteranske, američke, francuske pa do internacionalne kuhinje – sve je moguće.


Vreme branča je od 10.00 do 15.00 časova, a cena je 1.500 dinara po osobi. Za decudo 5 godina je besplatno, a za uzrast od 5-12 godina je u pola cene, odnosno 750 dinara.

Na njihovoj instagram stranici redovno možete ispratiti koja kuhinja je u pitanju za tekuću nedelju. Ove nedelje je u pitanju internacionalni branč.

4. „Sheraton Novi Sad“

„Sheraton Novi Sad“ je poznati hotel koji u sklopu svog kompleksa ima i restoran. Ovaj restoran je na glasu, a pored kvalitetne usluge, srca Novosađana je osvojio i nedeljnim brančom koji se ovde održava redovno.

Baš poput „Stribor 3bir & more“ i ovde se branč služi samo nedeljom, a urađen je sa puno pažnje. Branč u ovom hotelu je takođe tematski, a cena po osobi je 2399 dinara. Za decu uzrasta od 6-12 godina je 1200 dinara, a za mališane do pet godina ovaj branč je besplatan.


Ove nedelje je u pitanju branč posvećen grčkoj kuhinji, a adresa je Polgar Andraša 1.

gradskeinfo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti