Претрага
Претрага
Close this search box.

NS Uživo sproveo anketu: Novosađani PROTIV usvajanja predloga da se biciklistima dozvoli kretanje u široj pešačkoj zoni

Foto: NSBI
Portal NS Uživo sproveo je anketu na društvenoj mreži Instagram na osnovu predloga Novosadske biciklističke inicijative da se sugrađanima dozvoli kretanje u široj pešačkoj zoni. 

Prema rezultatima, 64 glasača je kliknulo opciju “ne”, dok je skoro pola, 36 glasača bilo za ovaj predlog.

Podsećanja radi, poslednjih nekoliko dana društvenim mrežama kruže fotografije kažnjavanja biciklista u pešačkoj zoni u Novom Sadu. Saobraćajna policija tokom lepšeg vremena redovno sankcioniše bicikliste zbog nedozvoljene vožnje u pešačkoj zoni.

Iako je vožnja bicikla dozvoljena u određenim delovima pešačke zone i to u Njegoševoj, u Ulici Modene i na Pozorišnom trgu, brzina biciklista je ograničena na brzinu kretanja pešaka. U ostalim delovima pešačke zone nije dozvoljeno kretanje biciklima, te su biciklisti dužni da siđu sa bicikla i prođu ove delove pešačke zone gurajući bicikl, u svojstvu pešaka, na osnovu čega je i došlo do rađanja ideje za ovim predlogom.

Detaljnije o pomenutom predlogu možete pročitati ovde.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
21.06.2023 16:39

E ako je SNS Uzivo sproveo, molim lepo! 🙂

Last edited 11 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Nemaime
21.06.2023 23:09

Ako je u pitanju puno ljudi na Jovinoj ulici onda se bicikli gura, al smetaju mi ulične stolovi i stolice. A ujutro nema gužve pa valja li voziti brzinom pešaka

Povezane vesti