Obilaznica oko Beograda: Višedecenijski san, postaje java (FOTO/VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo

Ideja o obilaznici oko Beograda, koja bi ceo transportni saobraćaj i velike kamione izmestila iz glavnog grada, postoji još od sedamdesetih godina prošlog veka. Danas se izvode završni radovi na njenom uređenju i do kraja meseca nas očekuje otvaranje poslednjeg Sektora 6, na deonici B.

Naša ekipa portala Vojvodina uživo, snimila je iz vazduha, završne radove. Kako to sve izgleda, pogledajte u videu:

– Aktuelni radovi na terenu upućuju na to da taj rok ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja, jer su na delu od tunela “Straževica” do Bubanj potoka izgrađeni najkompleksniji objekti, a veliki deo nove trase autoputa je asfaltiran od čega je deo obeležen horizontalnom saobraćajnom signalizacijom- rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

U toku su završni radovi – asfaltiranje tunelskih cevi, opremanje tunela Beli potok i postavljanje rasvete.

Bubanj Potok je buduća najveća petlja u Srbiji gde će se obilaznica spajati sa autoputem Beograd–Niš.

Resorno ministarstvo realizuje projekat u saradnji sa JP Putevi Srbije, kineskom kompanijom “Pauer Čajna” i azerbejdžanskom kompanijom “Azvirt”.

Foto: Vojvodina uživo

U planu je nastavak radova i izgradnja sektora C, dužine oko 31 kilometar, koji podrazumeva tunele, petlje i spajanje obilaznice od Bubanj potoka, preko Vinče do Pančeva, kao i izgradnja obilazne železničke pruge na istom pravcu u dužini od oko 29 kilometara.

Završetkom radova na sektoru 6, Beograd će napokon, nakon 30 godina, dobiti svoju obilaznicu.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti