Foto: JKP "Čistoća"
Od početka festivala „Egzit“, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima preko 50 tona smeća na Gradsku deponiju, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave odnešen je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, upućen u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Na više lokacija na tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Egzit fondacijom, postavljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Sva četiri festivalska dana ovi kontejenri su bili prepuni plastične ambalaže.

Foto: JKP “Čistoća”

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Egzita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 100 radnika JKP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih u JKP „Čistoća“.

– Naš posao završetkom Egzita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Tada ćemo imati najviše aktivnosti oko sakupljanja preostalog rasutog otpada – kažu u Čistoći.

Tanjug/dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zhu
11/07/2022 19:58

Hvala puno ovim divnim ljudima, divim vam se što svoj posao uvek obavite na najbolji način! HVALA ♡