Претрага
Претрага
Close this search box.

Oglasila se srpska kompanija u čijem čipsu su pronađene otrovne supstance: Pošiljka će biti uništena

Foto: Pixabay

Pošiljka čipsa, u kojoj je otkriven visok nivo akrilamida, biće uništena, saopštili su iz srpske kompanije koja je proizvela taj čips.

Iz kompanije su naveli da su u petak 28. jula 2023. dobili obaveštenje od svog kupca, kompanije Plodine, da je pošiljka o 33 palete rebrastog čipsa paprika od 150 grama prilikom carinjenja na analizi pokazala neusklađenost, odnosno da je nivo akrilamida viši od dozvoljenog.

“Odmah po prijemu informacije smo kontaktirali kupca, obavestili ga da će celokupna pošiljka biti preventivno uništena i da će zamenska roba biti poslata u najkraćem roku. Redovna isporuka je krenula već od ove nedelje. Napominjemo da je ovaj proizvod bio namenjen isključivo kao robna marka za tržište Hrvatske, za jednog kupca”, navodi se u saopštenju kompanije.

Podsetimo, kako je ranije danas potvrđeno našem portalu, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda.

“Кontrola je u toku i nakon dobijanja rezultata analiza, objavićemo detaljnije informacije i mere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti”, rečeno nam je.

Kako je saopštila Hrvatska agencija za hranu, procenjuje se da prisustvo akrilamida u hrani može povećati rizik od razvoja kancera svim starosnim grupama.

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага