Nakon jučerašnjeg pisanja portala NS Uživo o uništavanju fasade zgrade Platoneuma u Pašićevoj ulici, danas je reagovao i Ogranak SANU u Novom Sadu. U izjavi za NS Uživo potvrdili su da su slučaj prijavili policiji. Prema njihovim rečima, za sada nepoznati počinioci, u noći između nedelje i ponedeljka išarali su fasadu i tako pričinili veću materijalnu štetu.

’’Mi smo slučaj prijavili policiji i dostavili im zapise naših video-kamera. Apelujemo na nadležne da pronađu krivce. Takođe, podsećamo na to da ovo nije prvi put da vandali uništavaju sveže obnovljenu fasadu Platoneuma. Sličan incident dogodio se u decembru prošle godine. Taj slučaj je takođe prijavljen nadležnim organima, ali reakcije za sada nema’’, ističu u Ogranku.

Prema rečima zaposlenih u Ogranku SANU, pričinjena šteta je velika budući da su radovi na fasadi skoro završeni, a renoviranje zgrade Platoneuma još je u toku.

Takođe,  za sada se ne zna na koji način će se obezbediti sredstva za uklanjanje grafita sa zgrade Platoneuma, jer je novac za obnovu fasade i krečenje dobijen krajem marta prošle godine. Tada je za obnovu zgrade iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 10 miliona dinara. Nadležne gradske i pokrajinske institucije se povodom ovog incidenta još  nisu oglasile.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mihajlo
07/03/2018 10:16

Važno je da ste se setili na vreme. Nije kao da je prošlo 4 meseca od ovog događaja.