Foto: Beoinfo/Brif.rs

Gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova u Beogradu predstavljen je novi sistem elektronske kontrole (ne)propisnog parkiranja “Oko sokolovo”, koji se primenjuje u glavnom gradu.

S novim sistemom upoznati su predstavnici Novog Sada, Niša, Čačka, Kragujevca, Vranja, Pirota, Kruševca, Subotice i Užica koji su izrazili želju da primene taj sistem kako bi uveli komunalni red u svojim mestima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da je većina građana zadovoljna radom sistema “Oko sokolovo” koji se, dodao je, isplatio za malo više od mesec dana funkcionisanja.

“Uspeli smo da sprečimo zaustavljanje saobraćaja u gradskim ulicama, očišćeni su trotoari, žute trake i omogućen je bolji protok javnog prevoza”, rekao je Vesić i dodao da se trenutno pokrivaju 243 ulice u Beogradu, a da je sistem predviđen za oko 600 ulica.

Izrazio je zadovoljstvo jer je softver sistema “Oko sokolovo” domaće proizvodnje, navodeći da je Beograd gradovima iz unutrašnjosti besplatno ponudio taj softver.

Tokom prezentacije, između ostalog, predstavljeni su pozitivni efekti uvođenja sistema “Oko sokolovo” među kojima je najvažniji, ističe Vesić, uvođenje reda. Naglasio je da suština tog sistema nije naplaćivanje kazni već da gradske ulice i trotoari budu prohodni, da javni prevoz funkcioniše i da ne bude “haosa” u parkiranju.

Izvor: Tanjug

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Strahinja
08/10/2020 10:29

Interesuje me sta je sa nama koji se bavimo razvozom robe.posto u 98% nema obezbedjen parkig.da li cemo i mi morati da placamo kazne

Davor
08/10/2020 10:56

Bravo !Naravno,sve za gradjane.

Džale
08/10/2020 11:12

Nije namera da se kažnjava, ali se sistem preko kazni već isplatio. Ljigoslav…

Smesni su
08/10/2020 22:44

Pranje para u najavi. Nek obezbede prvo parkinge pa nek naplacuju kazne. Detelinara je jedna jednosmerna ulica jer parkinga nema. Jel ce i tamo da dele kazne?

Ljubisa Savic
10/10/2020 21:15

Srbski degenerici u znanju sta znaci milicija a sta policia. Velika je razlika. Milicija se zove jos u nekim diktaturama ili poluvojnaformacija koja je uvek bila protiv naroda.

domaci
11/10/2020 16:05

U prevodu, svi ovde imaju nesto da kazu, ali kada treba da se nesto preduzme cutimo. E, ako se svi bunimo i mrzimo neke delove ove tekovine, onda moramo da dignemo bunu, da pokazemo revolt prema sistemu koji ne ide na korist nas obicnih, nego samo oni koji se koriste od tih ” usluga ” sistema, nije mi jasno videli smo i sami u toku korone kada je bilo da niko ne kupuje gorivo otislo je na jedan minimum kojima je svima odgovarao, cak je moglo i malo nize da ide, ali tihim represijama koje oni nama rade, mozemo i… Učitaj još »