foto sremska.tv
Za finansiranje ove mere bespovratne jednokratne novčane pomoći obezbeđena su sredstava u ukupnom iznosu od 20.000.000 dinara

 Kako su mnoge preduzetničke grane, poslednje dve godine pretrpele velike gubitke usled pandemije Korona virusa lokalna samouprava opštine Ruma ulaže značajna finasijska sredstva kao meru podrške. I ove godine biće obezbeđena jednokratna novčana pomoć privrednicima koji su pretrpeli gubitke u poslovanju, a opseg delatnosti će biti proširen, jer je utvrđeno da je širi spektar delatnosti koje su pretrpele štetu, nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Za finansiranje ove mere bespovratne  jednokratne  novčane pomoći obezbeđena su sredstava u ukupnom iznosu od 20.000.000 dinara. Javni poziv otvoren je do utroška sredstava a najkasnije do 31.03.2022. godine, a novčane pomoći se kreću u rasponu od 50.000 do 300.000 po privrednom subjektu.

Uslovi i potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na dodelu jednokratkne novčane pomoći jesu ti da se uz propisani obrazac zahteva da priložite dokumenta kao što su dokaz iz APR o registraciji pretežne delatnosti, dokaz o prijavljenim radnicima na dan podnošenja zahteva (MA Obrazac), izjavu da u periodu od tri meseca nakon dobijanja jednokratne novčane pomoći nećete otpuštati zaposlene niti gasiti poslovanje, fotokopiju tekućeg računa ili karton deponovanih potpisa, fotokopiju ili očitanu ličnu kartu odgovornog lica, kao i fotokopiju OP obrasca.

Obrazac za popounjavanje je obavezan i dostupan je takođe na zvaničnom sajtu opštine Ruma kao i na šalteru pisarnice opštinske uprave Opštine Ruma.

24sedam.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments