Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVOREN NAJSAVREMENIJI DORADNI CENTAR U SRBIJI Gojković: Ovo je jasan pokazatelj da je Srbija jedna od najpoželjnijih destinacija za investiranje u Evropi (FOTO GALERIJA)

Foto: nsuzivo.rs

Jedna od najstarijih zadruga na svetu, prisutna u Srbiji pod nazivom RWA Srbija, otvorila je najsavremeniji doradni centar na teritoriji Republike Srbije. Svečanom otvaranju prisustvovali su Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade, gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, Kristijan Ebner, ambasador Austrije u Srbiji, Jurgen Šreder, trgovinski savetnik u Austrijskoj ambasadi, kao i domaći privrednici i poljoprivrednici.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što imam priliku da vam se obratim danas na otvaranju centra koji će doneti veliku korist poljoprivrednim proizvođačima iz Rumenke, čitave naše zemlje i ujedno dati još jedan podsticaj razvoju agrara Srbije. Ovde na delu vidimo kako jedna kompanija raste i širi svoje poslovanje, što je uspeh ne samo naših domaćina već je i jasan pokazatelj da je Srbija jedna od najpoželjnijih destinacija za investiranje u Evropi. Dok sa jedne strane novi doradni centar kompanije RWA svedoči o razvoju tehnoloških procesa u ovoj privrednoj grani i unutar kompanije, sa druge strane ovaj funkcionalni objekat jasno pokazuje u kojoj meri su Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad prepoznali značaj osnaživanja ekonomije. Novi doradni centar vredan blizu 6 miliona evra, dokaz je da je uspeh zagarantovan kada se poslu pristupa profesionalno, odgovorno i posvećeno. Posebno nas raduje što je u ovoj kompaniji zaposleno 57 radnika, i što će po početku rada ovog visoko- automotizovanog doradnog centra kompanija RWA zapošljavati gotovo 70 radnika. Raduje i podatak da ovo nije kraj proširenja kapaciteta ovog logističkog centra i da će na ovoj parceli nići nova postrojenja- rekla je predsednika Pokrajinske vlade, Maja Gojović.

-Ovo je samo deo RWA logističkog centra koji će u potpunosti biti gotov 2026. godine. Doradni centar obuhvata 16 silo ćelija kapaciteta oko 6.300 tona i podno skladište za prijem oko 6.000 tona naturalne robe. Linija za prijem i doradu podrazumeva grubi prečistač na prijemu, selektor, trijere, gravitacioni sto, kolor sorter, zaprašivač kapaciteta  15 tona po satu i automatsku pakericu, a paletizacija se vrši upotrebom posebnog lepka i robotske ruke bez streč folije, čime se smanjuje upotreba plastike. Doradni centar je deo jednog od najsavremenijih logističkih centara u ovom delu Evrope i velika nam je čast što ovakvu investiciju realizujemo upravo u Srbiji- rekao je Dušan Mezulić, direktor RWA Srbija.

Foto: nsuzivo.rs

-Verujem da ćemo, zajedno sa lokalnim predstavnicima privrede i poljoprivrede, doprineti jačanju agrara u Republici Srbiji. Fokusiramo se na semena i to, pre svega, na pšenicu, ječam i soju. Zahvaljujući ovoj investiciji, moćićemo da ponudimo najkvalitetinije sertifikovano seme po evropskim standardima– rekao je Dragan Jockov, direktor RWA Srbija.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti